avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nastere bb2 in timpul concediu ingrijire copil 1
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nastere bb2 in timpul concediu ingrijire copil 1

Buna,

Va rog sa ma ajutati si pe mine sa imi lamuresc unele dileme.
Am nascut pe 5.02.2007, iar acum sunt iar insarcinata, urmand sa nasc pe 11.08.2008, deci in timpul CIC1.
Doresc sa stiu cum trebuie sa procedez:
1. Se mai intra in concediu pre/postnatal? Daca da, care sunt veniturile obtinute in perioada asta (85% din salariu sau ...) ?
2. La nastere mai beneficiez de salariul bonus din partea firmei? Avand in vedere ca pe perioada CIC am contractul de munca suspendat.
3. A intrat in vigoare legea propusa de Lavinia Sandru, prin care se poate opta pt cele 6 mil sau 85% din venituri? Oare pt CIC2 se poate lua 85% din salariul avut la angajare?

Grele dileme, dar nu am prea gasit raspunsul, daca ma ajutati cu textele de lege, va sunt recunoscatoare.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 17:23, 22 Ianuarie 2008
Nu mai intri in concediu de sarcina, pentru ca nu lucrezi. La fel, nu ai salariu bonus. Indemnizatia pentru ingrijirea copilului e 600 de lei.
andreea iti multumesc frumos pt raspuns, desi eu mai speram la cei 85% din salariu #-o
banuiam ca acesta va fi raspunsul, dar speranta moare ultima si iata ca s-a dus:))
Tot e bine ca macar perioada in care stai acasa cu bb1 e perioada asimilata in vederea beneficierii de CIC pentru bb2, la un moment dat era o problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in anul revenirii din cic liliann liliann Va rog sa ma lamuriti in leg cu acest aspect, am intrebat la res umane si mi-a spus ca nu am dreptul la CO pe 2009. Eu insa cred ca am, si iata si situatia mea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie al doilea copil georgiana stanciu georgiana stanciu buna ziua Am nevoie de o lamurire si de un sfat : am un copil de 1 an si 9 luni si sunt gravida in prima luna. Trebuie sa incep munca in luna iulie a acestui ... (vezi toată discuția)
Cic 1 urmat de cic 2 ce venituri se iau in calcul? Ana_Stan Ana_Stan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o situatie care suna cam asa: - copil 1 nascut 5.02.2007, cic1: mai 2007-feb 2008 - copil 2 nascut 8.08.2008, cic2 ... (vezi toată discuția)