avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Activitate Emiliaaa

Activitate Emiliaaa

Buna seara. Am 17 ani si traiesc in Italia. Pentru a calatorii din Italia spre Anglia este nevoie de declaratia parintilor (fiind cetatean roman si minor)? La iesire din Romania stiu ca este nevoie, insa nu stiu daca se procedeaza astfel si pentru a calatorii din tara straina spre tara straina. In cazul de ar fi necesara procura, trebuie sa ma adresez consulatului roman? Partintii in aici mi-au facut procuri pentru iesire din Romania in trecut, tot ambasada se ocupa si de procurile pentru calatoriile din tara straina spre tara straina? Multumesc frumos!
Da, asa am procedat mereu cu compania Blue Air la iesire din Romania, insa regulamentul RyanAir e diferit: "Ryanair nu transportă minori neînsoţiţi cu vârsta sub 16 ani. Copiii cu vârsta sub 16 ani trebuie să fie însoţiţi întotdeauna de pasageri în vârstă de peste 16 ani". Multumesc frumos

jenna a scris:

Minorii nu au voie sa calatoreasca neinsotiti. Pot calatori doar in situatia in care sunt insotiti de personalul companiei de zbor care opereaza cursa aeriana si daca sunt asteptati la destinatie de cineva. Nu stiu care este legislatia in Italia, poate plecati cu trenul sau autocarul....

Da, compania RyanAir nu ofera aceasta posibilitate ca Blue Air ul, dar de la 16 ani se poate calatorii neinsositi: "Ryanair nu transportă minori neînsoţiţi cu vârsta sub 16 ani. Copiii cu vârsta sub 16 ani trebuie să fie însoţiţi întotdeauna de pasageri în vârstă de peste 16 ani". Multumesc frumos
gi-jane2 a scris:

nu e nevoie de declaratie, insa vedeti la compania aeriana daca transporta minori neinsotiti.

Buna seara. Am 17 ani si traiesc in Italia. Ma intrebam daca pentru a calatorii din Italia spre Anglia este nevoie de declaratia parintilor (fiind cetatean roman si minor). La iesire din Romania stiu ca este nevoie, insa nu stiu daca se procedeaza astfel si pentru a calatorii din tara straina spre tara straina. Multumesc frumos