avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei.Barsan

Activitate Andrei.Barsan

Si atunci pentru ce mai existăreprezentantul lucratorilor, fix degeaba? În fine, mie mi se pare total ilegală această acțiune.
Potrivit răspunsului dumneavoastră, domnule Cornel Vasile, angajatorul poate să modifice fix când și cum vrea regulamentul, atât timp cât nu intră peste prevederile legale, în acest caz cele 21 de zile de concediu. Așadar legea o face angajatorul. Bine că îl protejăm ca să își bată joc de sclavi/angajați.
În regulă, dacă se vor face modificările despre care am vorbit, fiind vorba de modificarea regulamentului intern, sunt sau nu legale acestea? Mă interesează în special faptul că s-au exclus zilele oferite anterior pentru diverse calificări.
Zilele de CO sunt trecute în Regulamentul de ordine interioară (vorbim despre cele care sunt suplimentare celor prevăzute de legislație - 21 de zile).
Bună ziua,

Vin cu o întrebare care pentru mine are un răspuns clar dar, neavând cunoștințe juridice, este posibil să mă înșel.

În cadrul companiei în care lucrez (peste 100 de angajați doar în punctul meu de lucru) s-a discutat în cadrul ședinței la care au participat reprezentanții lucrătorilor și cei ai angajatorului următoarele (citez doar o parte din discuție).
„Începând cu data de 01.04.2019, numărul de zile de concediu de odihnă se va acorda diferențiat, în funcție de VECHIMEA ÎN COMPANIE.
Până la 5 ani vechime – 21 de zile lucrătoare
Între 5-10 ani vechime - 23 de zile.
etc ...”
În prezent se dau zile de concediu în funcție de activitățile pe care le prestează fiecare (ex. Stiviutorist, operator chimist, fochist, etc.) plus pentru vechimea în muncă (nu în cadrul companiei).

Poate face angajatorul aceste modificări? Momentan a avut loc doar informarea reprezentanților lucrătorilor, nu s-au trimis modificările.

Este legal să ți se ia dreptul (chiar dacă acesta a fost oferit tot de companie, în urmă cu mai mulți ani?) în timpul anului în curs (sau în general să ți se ia). Unii angajați au consumat din zilele de concediu și poate au ajuns în situația să mai aibă un număr foarte limitat.

Buna ziua,

Deoarece in ultimele zile conditiile meteo nu au permis deplasarea mea catre locul de munca (atat A2 cat si DN3 au fost inchise), cum se va motiva lipsa mea de la munca? Mentionez ca nu vreau sa imi iau concediu de odihna pe cele doua zile, nu a fost alegerea mea sa lipsesc.
De asemenea, deplasarea pana la locul de munca se facea cu un microbuz si era asigurat de companie. Exista vreun articol in codul muncii care sa faca referire la aceasta situatie?
Multumesc anticipat.