Inseamna ca nu vor. Au vazut ca ma obtinut sporul de 15% la salariu si considera ca e suficient. In afara de Codul Muncii, pe ce alte reglementari ma pot baza?
Buna ziua,
Sunt persoana incadrata in handicap accentuat, diabet insulinodependent, din martie 2024. Am primit scutirea de impozit si sporul de 15% pt handicap. In Codul Muncii, la art. 147, este specificat ca persoanele cu handicap pot primi cel putin 3 zile in plus de concediu de odihna daca este reglemenat in contractul colectiv de munca. La mine in institutie (lucrez la o institutie de stat) urmeaza sa fie discutat contractul colectiv de munca anul viitor. O colega care a fost lider de sindicat mi a zis ca se pot introduce modificari daca se refera la majoritatea salariatilor, nu doar la unul singur. Este adevarat?
In timpul vietii, nu da casa. Nici eu nu vreau sa dea casa in timpul vietii lui, fiind bolnava pot muri inaintea lui si ramane fara casa. Eu am surori si frati din partea tatalui care ma pot mosteni.
Proprietarul in curtea caruia se afla un teren a zis ca le va cumpara la cel mai mic pret, plus ca e o persoana cu multe relatii, are diverse afaceri cu statul si decat sa isi bata joc si de mine mai bine las parasit terenul. Mi a zis cineva ca trebuie facuta cadastrarea ca sa se stabileasca vecinii si unde e situat terenul. In lipsa cadastrului, terenul poate fi oriunde, in actul de proprietar e trecuta doar suprafata terenului si pot pierde terenul.
Daca nu platesc mai multi ani impozitul pe terenuri, se poate astfel sa si le insuseasca altul sau sa intre in proprietatea statului si sa scap de ele ?
Exista posibilitatea sa ii cedez unchiului partea mea de mostenire din terenuri? Eu vreau sa nu mai apar prpprietara pe ele si sa nu le mostenesc integral de la el in urma decesului.
Unchiul meu nu vrea sa vanda nimic. Vanzarea terenului se face la un notariat din imprejurimea Ivestiului, adica Liesti sau Tecuci. Nu pot face actele la Galati. Eu vreau sa stiu cum pot renunta natural la terenuri dupa ce moare unchiul, sa raman doar cu apartamentul mostenire.
Buna ziua!
In urma decesului bunicii in 2015, am dezbatut mostenirea intre mine (nepoata de la fiica bunicii, decedata si ea inaintea bunciii) si unchiul (fiul bunicii). Acum suntem proprietarii unor terenuri de pamant, vie si padure in Ivesti, jud. Galati. Noi nu mai locuim in Ivesti din anii 1980. In urma decesului unchiului, voi ramane singura mostenitoare, el nemaiavand copii. Apartamentul in care locuiesc cu unchiul imi va ramane mie, dar va trebui sa fac dezbaterea mostenirii si pe apartament si pe terenurile pe care sunt proprietara acum cu unchiul. Stiu ca nu se poate renunta partial la mostenire. Intrebarea mea este cum fac sa scap de a nu mai deveni proprietara pe acele terenuri. Pot face dezbaterea doar pt apartament si sa nu mai platesc impozit pe terenuri si sa le pierd in mod natural dupa un numar de ani? Mentionez ca sunt bolnava, am incadrare in handicap accentuat si nu ma pot deplasa prin judet. Nu mai cunosc pe nimeni in comuna, iar un teren este situat in curtea unde a fost casa strabunicului, iar actualul proprietar se foloseste de teren , nelasandu-ne sa intram in curtea lui. In schimb noi platim impozit pe acel teren de ani de zile fara sa ne folosim de el.
Multumesc!