Buna ziua!
In urma decesului bunicii in 2015, am dezbatut mostenirea intre mine (nepoata de la fiica bunicii, decedata si ea inaintea bunciii) si unchiul (fiul bunicii). Acum suntem proprietarii unor terenuri de pamant, vie si padure in Ivesti, jud. Galati. Noi nu mai locuim in Ivesti din anii 1980. In urma decesului unchiului, voi ramane singura mostenitoare, el nemaiavand copii. Apartamentul in care locuiesc cu unchiul imi va ramane mie, dar va trebui sa fac dezbaterea mostenirii si pe apartament si pe terenurile pe care sunt proprietara acum cu unchiul. Stiu ca nu se poate renunta partial la mostenire. Intrebarea mea este cum fac sa scap de a nu mai deveni proprietara pe acele terenuri. Pot face dezbaterea doar pt apartament si sa nu mai platesc impozit pe terenuri si sa le pierd in mod natural dupa un numar de ani? Mentionez ca sunt bolnava, am incadrare in handicap accentuat si nu ma pot deplasa prin judet. Nu mai cunosc pe nimeni in comuna, iar un teren este situat in curtea unde a fost casa strabunicului, iar actualul proprietar se foloseste de teren , nelasandu-ne sa intram in curtea lui. In schimb noi platim impozit pe acel teren de ani de zile fara sa ne folosim de el.
Multumesc!
Unchiul meu nu vrea sa vanda nimic. Vanzarea terenului se face la un notariat din imprejurimea Ivestiului, adica Liesti sau Tecuci. Nu pot face actele la Galati. Eu vreau sa stiu cum pot renunta natural la terenuri dupa ce moare unchiul, sa raman doar cu apartamentul mostenire.
Exista posibilitatea sa ii cedez unchiului partea mea de mostenire din terenuri? Eu vreau sa nu mai apar prpprietara pe ele si sa nu le mostenesc integral de la el in urma decesului.
Daca nu platesc mai multi ani impozitul pe terenuri, se poate astfel sa si le insuseasca altul sau sa intre in proprietatea statului si sa scap de ele ?