avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Sunt persoana incadrata in handicap ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Sunt persoana incadrata in handicap accentuat, diabet ...

Buna ziua,
Sunt persoana incadrata in handicap accentuat, diabet insulinodependent, din martie 2024. Am primit scutirea de impozit si sporul de 15% pt handicap. In Codul Muncii, la art. 147, este specificat ca persoanele cu handicap pot primi cel putin 3 zile in plus de concediu de odihna daca este reglemenat in contractul colectiv de munca. La mine in institutie (lucrez la o institutie de stat) urmeaza sa fie discutat contractul colectiv de munca anul viitor. O colega care a fost lider de sindicat mi a zis ca se pot introduce modificari daca se refera la majoritatea salariatilor, nu doar la unul singur. Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:14, 15 Noiembrie 2024
Nu este adevarat, este un drept prevazut in lege ..prin urmare, au obligatia sa-l mentioneze in ccm.
Inseamna ca nu vor. Au vazut ca ma obtinut sporul de 15% la salariu si considera ca e suficient. In afara de Codul Muncii, pe ce alte reglementari ma pot baza?
Doar pe Codul Muncii..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E obligatorie reducerea concediului de odihna daca ai avut foaie de boala? e legal sa ti se retina din salariu bani daca ti-ai efectuat concediul de odihna si dupa aceea te-ai imbolnavit? ContSters126200 ContSters126200 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca prevederea conform careia concediul de odihna se diminueaza proportional cu numarul zilelor de foaie de boala este ... (vezi toată discuția)
Drepturile persoanelor cu handicap incalcate de catre institutii publice Aniellaa Aniellaa O persoana incadrata in grad de handicap accentuat, angajata intr-o institutie publica, nu beneficiaza de art. 147, alin. 1 din Codului Muncii, care prevede: ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. imi puteti specifica, va rog, in baza carei reglementari, ... irolf irolf Buna ziua. Imi puteti specifica, va rog, in baza carei reglementari, persoanele cu grad de handicap beneficiaza de numar de zile in plus la concediul de ... (vezi toată discuția)