avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Activitate sorin19752009

Activitate sorin19752009

va multumesc tare mult :)
eu am inteles perfect ce trebuie sa fac. Discutia a fost pt ca am primit un pdvs jr si m-a dat complet peste cap. Din punctul meu de vedere lucrurile sunt f clare:postul are conditiile lui specifice pt ocupare. Poate participa la concurs orice persoana care indeplineste conditiile generale prevazute de hg 286/2011 si specifice prevazute de fisa postului, asa e? va multumesc din inima pt sprijin. si eu am aceeasi opinie :)
dar se poate ocupa acest post de o persoana care nu indeplineste conditia de 5 ani vechime ca asistent, pt gradul principal? adica...as putea angaja un asistent medical, care are o vechime mai mica de 5 ani, pe un post de asistent medical principal-unde legea prevede expres vechimea de 5 ani-Ordinul 1470/2011? la functionarii publici, in Codul administrativ, de ex, exista posibilitatea transformarii unui post temporar vacant pe perioada cat titularul are raportul suspendat. dar la contractuali?
exista temei legal de transformare post contractual pe perioada determinata, in cazul de fata cat titularul are raportul de munca suspendat pt CCC? la functionarii publici stiu ca exista prevazut in Codul administrativ, dar prevederile sunt strict pt functionarii publici, nu cred ca se aplica si PC...ma refer la prevederile din Codul administrativ pt PC
postul persoanei aflate in CCC
Buna ziua. In ce conditii se poate organiza concurs pentru ocupare post temporar vacant , pe perioada cat titularul postului are raportul suspendat pentru concediu crestere copil?
Temeiul legal de organizare concurs este HG 286/2011, insa dilema mea este....daca postul temporar vacant e un post pt care se cer 5 ani vechime in grad principal( e vb de asistent medical- grad principal), pot modifica conditiile de vechime sau alte conditii specifice stabilite prin fisa postului, in sensul de stabili o vechime mai mica-dat fiind ca postul e temporar vacant? Ce temei legal am in acest sens-de a modifica conditiile unui post temporar vacant, pt a putea fi scos la concurs ( fiind post temporar vacant e foarte greu de ocupat cu o vechime de 5 ani in grad de asistent medical principal) pe perioada cat titularul are contractul de munca suspendat? Va multumesc
Discuție gradatie
Un angajat cu contract individual de munca- in luna decembrie 2017 aduce o adeverinta de vechime realizata intr-un alt sector de activitate anterior celui in care isi desfasoara cum activitatea, adeverinta insotita de cerere prin care solicita luarea in calcul a acestei perioade si acordare gradatie,
Luand in calcul si perioada din adeverinta, se constata ca indeplinea conditiile de acordare gradatie cu luna octombrie 2017. art. 10 din Legea 153/2017 precizeaza ca gradatia se acorda cu luna urmatoare(in speta cu luna noiembrie 2017), insa la data respectiva la dosarul profesional nu exista dovada ca ar fi indeplinit conditia vechimii pt acordare gradatie.
in consecinta, cererea depusa de el cu edeverinta de vechime , in luna decembrie 2017 au stat la baza emiterii actului cu acordarea gradatiei cu luna ianuarie 2018.
care este temeiul legal de acordare gradatie in aceasta speta?
in situatia in care un salariat aduce o adev de vechime si se constata ca ineplinea conditiile ....mult in urma(sa ziem 8-9 luni), cum aplic gradatia? retroactiv?
Vă mulțumesc.
nu separat. doar act aditional de modificare a locului de munca? multumesc
In caz de reorganizare institutie publica, prin desfiintare serviciu si infiintare un punct de lucru, ce se intampla cu personalul contractual(de la serviciul desfiintat) pe care doresc sa il mut la un alt compartiment? Care este temeiul legal si cum se face mutarea?