avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... gradatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

gradatie

Un angajat cu contract individual de munca- in luna decembrie 2017 aduce o adeverinta de vechime realizata intr-un alt sector de activitate anterior celui in care isi desfasoara cum activitatea, adeverinta insotita de cerere prin care solicita luarea in calcul a acestei perioade si acordare gradatie,
Luand in calcul si perioada din adeverinta, se constata ca indeplinea conditiile de acordare gradatie cu luna octombrie 2017. art. 10 din Legea 153/2017 precizeaza ca gradatia se acorda cu luna urmatoare(in speta cu luna noiembrie 2017), insa la data respectiva la dosarul profesional nu exista dovada ca ar fi indeplinit conditia vechimii pt acordare gradatie.
in consecinta, cererea depusa de el cu edeverinta de vechime , in luna decembrie 2017 au stat la baza emiterii actului cu acordarea gradatiei cu luna ianuarie 2018.
care este temeiul legal de acordare gradatie in aceasta speta?
in situatia in care un salariat aduce o adev de vechime si se constata ca ineplinea conditiile ....mult in urma(sa ziem 8-9 luni), cum aplic gradatia? retroactiv?
Cel mai recent răspuns: Naieta , utilizator 08:10, 29 Septembrie 2019
Se poate aplica retroactiv gradatia, chiar daca vi s-a adus adeverinta cu intarziere.
Si se poate corecta in revisal?
Sunt si in situatia in care avand salariul de baza pentru gradatia zero egal cu salariul minim pe economie , dar eu avand gradatie cinc , in anul 2017 mi-a fost aplicat calculul gradatiilor la salariul minim pe economie 1450 lei . In anul 2018 mi-a fost aplicat marirea de salar de 25% la salariul cu gradatia cinci avut in anul 2017 si acesta mi-a fost trecut ca salariu de baza in actul aditional. E corect asa ?Sau trebuia sa aplice calculul gradatiilor la noul salariu minim pe economie care este si salariul pentru gradatia zero la functia pe care o am? Iar in acutul aditional trebuia sa fie trecut salariul de baza ca fiind cel minim pe economie. Eu consider ca asa cum au procedat ei nu respecta prevederile articolului 160 din codul muncii referitor la salariul de baza.

Cornel Vasile a scris:

Se poate aplica retroactiv gradatia, chiar daca vi s-a adus adeverinta cu intarziere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 153/2017 - dubla majorare salarii bugetari in 2017? Andrei.masca Andrei.masca Caz: Angajare in sistemul public in august 2017. Salariul a fost calculat conform legii 153/2017 astfel: 1450 × coeficient aferent functiei × procent ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime Danaioana Danaioana Buna ziua, Un salariat se angajeaza in anul 2017 in unitate bugetara. La angajare nu prezintă documente justificative privind vechimea in campul muncii, ca ... (vezi toată discuția)
Lege-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice 2017 Cornel  Vasile Cornel Vasile Legea salarizării bugetare, adoptată de Senat Detalii : http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_45315/avocatnet.html Forma adoptata de Senat ... (vezi toată discuția)