avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Activitate Bunea Daniela

Activitate Bunea Daniela

Buna ziua,
Ma aflu intr-o situatie similara cu cea din discutia anterioara.
In ziua de 14 mai 2018 ma aflam la intrarea in orasul Ramnicu Sarat. In fata mea se afla un autoturism care a trecut prin sensul giratoriu, iar in partea stanga se aflau doua masini oprite. Eu ma aflam la cel putin 50 de m de autoturismul din fata mea si rulam cu o viteza de aprox. 30 Km pe ora. Vazand ca autoturismul din sensul giratoriu nu pleaca si crezand ca are vreo problema am trecut si eu, iar dupa circa 100 de metri un autoturism de politie mi-a facut semn sa il urmez. Mi s-a spus ca nu am acordat prioritate in sensul giratoriu. Mi s-a aratat filmarea cu ceea ce am relatat. Am explicat agentului ca dupa trecerea autoturismului din fata mea, autoturismul din stanga putea sa-si continue deplasarea intrucat avea timp destul si nu a facut-o, fapt ce m-a determinat sa cred ca are o problema si am trecut si eu. In cazul in care autoturismul oprit in sens pleca, eu aveam timp suficient sa opresc in siguranta, deoarece aveam viteza mica, fapt ce se poate vedea pe camera cu care am fost filmat. Agentul era foarte insistent si hotarat sa ma convinga ca nu am acordat prioritate ceea ce ma duce la concluzia ca autoturismul oprit in sens putea fi o masina "capcana" plasata chiar de agenti. iar masina politiei nu era la vedere, dar a aparut imediat ce am trecut. Dl agent a continuat sa-mi spuna ca trebuie sa-i dau actele, lucru pe care l-am facut. Mi s-a intocmit PV, mi s-a dat amenda 580 lei si complementar mi s-a retinut permisul de conducere pe 30 de zile. Am spus ca voi face contestatie si mi s-a spus ca se poate face doar la judecatoria din Ramnicu Sarat. La mentiuni a scris la cererea mea ca autoturismul era oprit in sensul giratoriu. Abaterea a fost filmata MAI 34569 cu acelasi aparat ca si in cazul discutiei din 21 februarie 2018 ceea ce ma duce la concluzia anterioara cu masina "capcana" As vrea sa va intreb ce acte sunt necesare, unde le depun si daca pot sa-mi recuperez permisul cu ajutorul certificatului de grefa. Bunea Gheorghe, Prahova
Stiu sigur ca pentru handicap psihic grav nu se plateste, dar nu sunt sigura de cel de handicap accentuat.
Buna seara,
As dori sa stiu daca mama mea care a primit diagnosticul de handicap psihic accentuat trebuie sa plateasca intretinerea in centru rezidential de stat.
Buna seara,
Mama mea a primit incadrare in grad de handicap psihic accentuat in aceasta luna. Este internata intr-un centru de ingrijire a persoanelor cu handicap. As dori sa stiu daca trebuie sa plateasca intretinerea in centru.