avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1887 soluții astăzi
Forum Activitate Alex5533

Activitate Alex5533

Răspuns la discuția Amenda curioasa
Tocmai ce am vorbit si cu un Politist din serviciul rutier, si cu un avocat.
Amandoi au spus ca trebuie contestata numaidecat amenda, pentru ca amenda trebuia emisa pe Numele soferului, pe persoana fizica. Sub nici o forma pe societatea lui, deoarece platforma mea este a mea, si nu a firmei lui.

O sa faca prietenul meu contestatie, eu imi iau numerele inapoi, si intr-un final am sa imi iau numerele de inmatriculare inapoi.
Totusi, in caz ca pierde procesul...eu iar sunt obligat sa predau numerele de inmatriculare, pana se plateste amenda??

Răspuns la discuția Amenda curioasa
Domnule ionut,
Tocmai, ca masinile sunt proprietatea firmei din germania, care le-a cumparat.

Eu nu mai inteleg nimic. Am sunat si eu azi la politie, si au spus ca nu pot contesta o amenda care nu a fost emisa pe numele meu.
Deci nu am nici o calitate
Discuție Amenda curioasa
Buna dimineata tuturor!
Anul trecut mi-am cumparat o platforma de transport, cu care imi mut masinile mele de epoca. Fiind bunurile mele pe care le transport, am inmatriculat platforma pe persoana fizica. totul bine pana aici.

Ieri m-a rugat un prieten care are firma autorizata cu licenta de transport marfuri, sa-i imprumut masina mea, deoarece una dintre platformele lui este la revizie. Ca sa castige timp, a vrut sa aduca 3 masini noi de la reprezentanta pe o distanta de 30km cu platforma mea in localitatea unde era masina lui la revizie, urmand sa le incarce pe platforma lui, si sa porneasca la drum cu destinatia Germania.
A scris CMR-urile, a mentionat in CMR numarul de inmatriculare al Platformei lui, si a plecat la drum, unde a fost oprit de politie.

Prietenul meu i-a aratat toate actele pe care le-a avut, inclusiv CMR-urile, dupa care i s-a dat amenda de 9000 RON pentru efectuarea transportului comercial (contra cost) fara a detine licenta de transport.
In plus, a dat numerele jos de pe masina mea personala.

Citind mai la rece procesul verbal, am vazut ca nu i-a dat prietenului meu pe persoana fizica amenda, ci pe firma lui.
am acum 2 intrebari:

1: Am ajuns si eu la fata locului, si politistul mi-a spus ca trebuie sa se plateasca amenda, sau sa se faca o contestatie pentru a-mi da inapoi numerele.
Prietenul meu, se gandeste sincer sa inchida firma, si sa nu mai plateasca nimic. Eu ce fac in cazul asta ca sa imi iau numerele inapoi?

2: Pe procesul verbal nu exista nici o semnatura a unui martor asistent. oare reprezinta acest lucru o cale de atac rezonabila?

Daca mai aveti nevoie de detalii, va rog sa spuneti numai, si revin cu informatii in plus.
Va multumesc!
Tip solutie: Amânarea aplicării pedepsei
Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. (1), (4) C. proc. pen. raportat la art. 83 C. pen. stabileşte pedeapsa de 1 (un) an închisoare în sarcina inculpatului Bîrsan Alexandru Cristian, pentru săvârşirea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice prevăzută de art.337 alin.1 Cod penal. În baza art. 83 alin. (1) C. pen. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Suceava, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune Suceava. În baza art. 85 alin. (2) C. pen. impune inculpatului să execute următoarele obligaţii: a) să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională; b) să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 404 alin. (3) C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art. 274 alin. (1) C. proc. pen. obligă pe inculpat la plata sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea minutei. Cererea de apel se depune la Judecătoria Gura Humorului. Pronunţată în şedinţă publică din 18 martie 2019.
Document: Hotarâre 54/2019 18.03.2019


Discuție 2 CNP-uri
Buna ziua.
Povestea pe scurt: M-am nascut in Romania, evident detin si un CNP pe certificatul de nastere.
Cand aveam 3 ani, parintii mei s-au mutat in Austria, si au renuntat la cetatenia Romana in anul 2001, astfel am pierdut si eu cetatenia odata cu ei (nu aveam 14 ani la momentul respectiv impliniti). Acum, de 10 ani, locuiesc iar in Romania, cu certificat de inregistrare pentru straini, si alt CNP, care nu are in comun decat data nasterii cu cel vechi. In baza aceluia mi-am facut firma, abonamente TV, mobil, etc.
Problema apare cand ma opreste politia rutiera, care de fiecare data imi scrie CNP-ul vechi pe procesul verbal. Am facut odata o cerere la directia generala de pasapoarte, sa vad care este starea mea, iar in raspunsul lor, nu am fost identificat nici cu CNP-ul de pe certificatul de nastere, si mi-au dat in scris ca nici nu mai sunt cetatean Roman.
Problema cu politia romana insa persista, si ma tot identifica cu acel CNP vechi.
Ce pot face, ca sa elimin acel CNP odata, sa scap de aceasta problema?

Mai mentionez ca zilele astea astept sa ajunga permisul meu de resedinta permanenta, sub forma de card, cu poza, si CNP-ul atribuit de serviciul de imigrari. Nu comunica institutiile intre ele?
Ca fapt de vers, eu acum am in romania 2 CNPuri. Unul scris pe certificatul meu de nastere, si unul pe certificatul de inregistrare pentru straini. Teoretic am si 2 caziere. Pe scurt, ma duc in austria, le spun ca mi-au luat permisul, cer duplicat, vin cu el in Romania, scot cazier pe CNPul care este "curat" si ma duc la permise, sa-l schimb in permis romanesc. Alt CNP, alta jucarie, si atat. Posibil este, m-am informat deja.
Nu vreau sa supar pe nimeni dintre avocati aici, dar imi permit sa afirm ca au trecut doar superficial peste problema descrisa de mine. In primul rand, eu detin permis emis de autoritatile austriece. Acel permis, indiferent de sentinta, nu poate fi anulat de autoritatea romana, cum au declarat avocatii aici.
Am fost audiat, mi s-a adus la cunostinta ca sunt suspect, am dat declaratia exact asa cum s-a intamplat. Am recunoscut ca am baut 2 beri si 2 pahare de tuica, si la nervi am refuzat probele biologice, fapt ce regret nespus de mult. Am mai declarat ca am incercat in seara respectiva sa evit drumurile publice cu orice pret, si ca am ramas cu un singur traseu sa ajung acasa, ce implica o portiune de 150m de drum public.
Politistul pot sa spun ca a fost foarte in regula. Si-a facut doar treaba, si aia e.
Am 3 martori care au fost si ei cu mine, si au vazut ca m-am chinuit mult sa urc acel deal, si urmeaza audierea lor.
Da, mi s-a adus la cunostinta. Va multumesc frumos pentru raspunsuri.
Mda, dosar penal mi-e clar ca am.
Legea e clara, sa vedem ce va urma.
Buna ziua,

Duminica trecuta, am fost oprit de catre politie cu ATV-ul pe strada. Din cauza zapezii, nu am mai reusit sa urc un deal, sa ajung acasa fara sa circul pe drumuri publice, asa ca am ales singura cale, pe drumul public.
Bine inteles ca am si consumat bauturi alcoolice.
Am fost oprit de politie cu etilotest, am refuzat sa suflu. La sectie, mi s-a spus ca trebuie sa dau probe biologice, si am refuzat si varianta asta.
A doua zi, cand nu mai esti in stare de ebrietate, lucrurile par altfel. Am realizat a doua zi ca am facut o mare prostie.
Mentionez ca sunt cetatean Austriac, si am pierdut cetatenia romana odata cu parintii din anul 2001, cand ei au renuntat la cetatenia romana.
Exista o declaratie semnata de mine in care refuz recoltarea probelor, si acum, am cam vazut la ce sa ma astept.
Eu locuiesc la tara singur. Am o firma la 15km, unde fac zilnic naveta. O anulare al permisului meu ar fi fatala pentru mine in aceste conditii, deoarece la tara ai nevoie de masina ca sa si traiesti.
Este prima oara cand am iesit pe drumuri publice in stare de ebrietate, si aia a fost, am avut ghinion.
In declaratia in care am refuzat, mi-a fost dictat CNP-ul meu vechi, trecut pe certificatul meu de nastere. Dupa cum v-am spus, eu sunt cetatean Austriac, si locuiesc aici cu un certificat de inregistrare, care are cu totul alt CNP, cum e pentru straini.
Ma intalnesc astazi cu un avocat sa vedem ce putem face, si daca exista macar o sansa sa raman cu permisul, avand in vedere ca nu am avut antecedente, si locuiesc absolut singur.
Va sunt recunoscator pentru orice idee/parere in acest caz.
Multumesc, si o zi frumoasa!