avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... 2 CNP-uri
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

2 CNP-uri

Buna ziua.
Povestea pe scurt: M-am nascut in Romania, evident detin si un CNP pe certificatul de nastere.
Cand aveam 3 ani, parintii mei s-au mutat in Austria, si au renuntat la cetatenia Romana in anul 2001, astfel am pierdut si eu cetatenia odata cu ei (nu aveam 14 ani la momentul respectiv impliniti). Acum, de 10 ani, locuiesc iar in Romania, cu certificat de inregistrare pentru straini, si alt CNP, care nu are in comun decat data nasterii cu cel vechi. In baza aceluia mi-am facut firma, abonamente TV, mobil, etc.
Problema apare cand ma opreste politia rutiera, care de fiecare data imi scrie CNP-ul vechi pe procesul verbal. Am facut odata o cerere la directia generala de pasapoarte, sa vad care este starea mea, iar in raspunsul lor, nu am fost identificat nici cu CNP-ul de pe certificatul de nastere, si mi-au dat in scris ca nici nu mai sunt cetatean Roman.
Problema cu politia romana insa persista, si ma tot identifica cu acel CNP vechi.
Ce pot face, ca sa elimin acel CNP odata, sa scap de aceasta problema?

Mai mentionez ca zilele astea astept sa ajunga permisul meu de resedinta permanenta, sub forma de card, cu poza, si CNP-ul atribuit de serviciul de imigrari. Nu comunica institutiile intre ele?

Alte discuții în legătură

Pasapost electronic OlegDim OlegDim Avem asa o situatie: Sintem din Republica Moldova. Eu si sotia am primit cetatenia Romaniei in 2006, avem dovada cetateniei, avem certificate de nastere si ... (vezi toată discuția)
Pasaport expirat, minor fara cetatenie? Buncea Buncea Am doi nepotei nascuti in perioada aprobarii dosarului depus pentru dobandirea cetateniei de catre parinte (6 ani!)la consulat n\'a fost ridicata problema ... (vezi toată discuția)
Obtinere dovada cetatenie romana in vederea obtinerii cnp Elenacristina Elenacristina Buna ziua cum si de unde se obtine o dovada a cetateniei unei persoane cu dubla cetatenie - romana / americana, cu domiciliul un SUA, in conditiile in care am ... (vezi toată discuția)