Buna ziua, as dori sa pun urmatoarea intrebare: Daca mi s-a eliberat o adeverinta cu vechimea in munca si nu o pot ridica personal (deoarece programul meu de lucru se suprapune cu programul dansilor), pot delega o alta persoana sau sa fie trimisa prin posta? Spun acest lucru deoarece am delegat pe cineva sa o ridice (fiica mea) si am primit un mail de la institutia respectiva prin care imi solicita sa o ridic personal.
Exista cumva si o baza legala in acest sens?
Va multumesc
acest lucru incercam sa explic. Am plecat pe 17 ianuarie, drepturile salariale s-au dat pe 15 februarie si nu am luat nimic. se pare ca nici in aceasta luna (pe 15) nu voi lua garantia oprita ca si casier, concediu de odihna (cu cel medical am inteles). Dar este legal sa fii in concediu de odihna pe stat si sa vii la munca, sa semnezi documente, sa semnezi si condica? Nu se bat cap in cap?
Va multumesc mult. Dar, odata cu incetarea raporturilor de munca nu era normal sa mi se plateasca (luna urmatoare de salariu) drepturile salariale cuvenite? Asa scrie in codul muncii.
Buna ziua, pe data de 17 ianuarie mi-am dat demisia de la locul de munca. (Institutie bugetara).Precizez ca nu am avut preaviz. As dori, daca se poate, sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1). Nestiind ca nu am preaviz, pe data de 18 ianuarie m-am prezentat cu un concediu medical- pe care nu mi l-au platit din urmatoarul motiv: ne-am interesat si, daca v-ati dat demisia nu aveti acest drept.
2). Am solicitat, prin cerere scrisa plata concediului de odihna (conform legii, la incheierea unui contract de munca trebuie sa ti se plateasca toate drepturile) cu plata la luna urmatoare de salariu care a fost pe 14 februarie. Nu mi s-a dat.
3). In ultimii 3 ani, pe statul de plata figurez in concediu de odihna de 24 zile iar eu eu am fost la serviciu ( se pot verifica condicile de prezenta, documente semnate in acea perioada).
4). Mi se oprea garantie materiala (eram si casier), bani pe care nici pana in prezent nu i-am primit.
Ce pot face in asfel de caz? Am vreo sansa sa imi recuperez aceste drepturi?
Va multumesc