Buna ziua, am o prietena nevazatoare ce lucreaza ca maseur la un hotel la o statiune balneara .In urma pandemiei cu Covid, patroana a trimis acasa angajatii cu o saptamana de concediu de odihna restant de anul trecut si o alta de fara plata. Intrebarea mea este daca poate benefecia de somaj tehnic sau somaj normal.?Specific ca ia lunar si indemnizatia de handicap. Multumesc mult
Buna ziua.Sunt divortat de un an de zile,din casatorie rezultand o fetita,care are acum trei ani jumate.Vreau sa specific ca divortul l-a intentat fosta sotie,luandu-si si avocat.Eu nu mi-am luat,crezand ca nu e necesar,caci am vrut sa facem totul amiabil.La proces ,l-am intrebat pe avocat cum pot face sa am ore de vizite si dreptul de a o lua la mine si cat timp.Raspunsul lui a fost ca nu e cazul ,ca e de comun acord divortul si ca locuim in aceasi casa.Intre timp,m-am mutat in chirie mai aproape de munca la vreo 60 km fata de copil.Pe parcursul timpului de la divort,am cunoscut si o fata cu care as dori sa imi continui viata.Problema este ca fosta sotie nu vrea sa imi dea fata sa o iau la mine,unde am locuinta pe motiv ca este prea mica,iar daca vreau sa o vad, trebuie sa stau acolo,cat vreau,iar de plecat la un spatiu de joaca(ex-Mall) sa o iau si pe ea.Pana acum,am procedat cum a vrut ea,mergand o data la 2 saptamani,ramanand chiar si peste noapte pentru a petrece doua zile cu fetita.Rugamintea mea;ce pot face pentru a lua fetita si la mine ,deoarece fosta sotie nu accepta nici pe prietena mea ori pe altcineva din familia mea,nici macar pe mama,care ne-a ajutat la cresterea ei,ptr ca stiu ca legal am dreptul la 2 weekend-uri pe luna si jumatate de vacanta.Va rog ,ajutati-ma