avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tata: Cum pot lua copilul acasa, dupa divort, daca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tata: Cum pot lua copilul acasa, dupa divort, daca fosta sotie nu mi-l lasa?

Buna ziua.Sunt divortat de un an de zile,din casatorie rezultand o fetita,care are acum trei ani jumate.Vreau sa specific ca divortul l-a intentat fosta sotie,luandu-si si avocat.Eu nu mi-am luat,crezand ca nu e necesar,caci am vrut sa facem totul amiabil.La proces ,l-am intrebat pe avocat cum pot face sa am ore de vizite si dreptul de a o lua la mine si cat timp.Raspunsul lui a fost ca nu e cazul ,ca e de comun acord divortul si ca locuim in aceasi casa.Intre timp,m-am mutat in chirie mai aproape de munca la vreo 60 km fata de copil.Pe parcursul timpului de la divort,am cunoscut si o fata cu care as dori sa imi continui viata.Problema este ca fosta sotie nu vrea sa imi dea fata sa o iau la mine,unde am locuinta pe motiv ca este prea mica,iar daca vreau sa o vad, trebuie sa stau acolo,cat vreau,iar de plecat la un spatiu de joaca(ex-Mall) sa o iau si pe ea.Pana acum,am procedat cum a vrut ea,mergand o data la 2 saptamani,ramanand chiar si peste noapte pentru a petrece doua zile cu fetita.Rugamintea mea;ce pot face pentru a lua fetita si la mine ,deoarece fosta sotie nu accepta nici pe prietena mea ori pe altcineva din familia mea,nici macar pe mama,care ne-a ajutat la cresterea ei,ptr ca stiu ca legal am dreptul la 2 weekend-uri pe luna si jumatate de vacanta.Va rog ,ajutati-ma
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
florinbug, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:02, 7 Martie 2018
Întocmirea unui plan parental elaborat, ar putea rezolva situația. Vă recomand să apelați la un mediator autorizat . Dacă fosta soție nu acceptă această cale, o acțiune în instanță prin care solicitați ceea ce vă doriți, stabilirea unui program de relații personale cu minora cu posibilitatea ca dvs. să o puteți lua la domiciliul dvs.
Dacă nu va înțelegeți amiabil doar prin hotărâre judecătorească veti putea lua copilul.
Încercați să aveți propriul avocat de aceasta data...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita minori- calcul zile AniOevet AniOevet Buna ziua, vreau sa va intreb cum se procedeaza in situatia urmatoare: - taticul va lua fetita dupa Paste si in weekendul legal, problema este ca una din ... (vezi toată discuția)
Refuzul copilului de a petrece timp cu tatal - ce e de facut? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Dupa cum mentionam si in alte topicuri de pe acest forum, sunt in proces cu fosta sotie pentru modificarea programului meu de vizita a fetitei ... (vezi toată discuția)
Mediere pentru exercitarea autoritatii drepturilor parintesti in comun matrix77 matrix77 buna ziua.am si eu o intrebare in legatura cu medierea.am deschis un proces pt exercitarea drepturilor parintesti in comun si as vrea sa stiu daca medierea ... (vezi toată discuția)