avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere pentru exercitarea autoritatii drepturilor ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere pentru exercitarea autoritatii drepturilor parintesti in comun

buna ziua.am si eu o intrebare in legatura cu medierea.am deschis un proces pt exercitarea drepturilor parintesti in comun si as vrea sa stiu daca medierea partilor e ceruta de judecator,de avocat sau pot angaja eu un mediator?
Iti poti gasi singur un mediator cautand in "Tabloul Mediatorilor" din situl Consiliului de Mediere.
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2014
Dana Zvenigorodschi, Mediator
puteti sa solicitati serviciile unui mediator la alegerea Dvs numai daca doriti. Nu este obligatoriu insa judecatorul va putea cere sa apelati la un mediator daca el considera ca este in intersul cauzei.
alegeti singur ori impreuna cu mama copilului un mediator si stabiliti o intalnire cu el. La prima intalnire va va spune despre procedura si efectele medierii, putand incepe si procesul de mediere daca sunteti dispusi la medierea situatiei si clarificarea unei solutii amiabile.

In medierea custodiei comune de regula se pune in discutie un plan parental cadru, il gasiti pe net, si in functide de natura situatiei se agreaza o forma finala de exercitare a drepturilor si obligatiilor parintesti.
am inteles si va multumesc mult.va fi foarte greu pt ca fosta refuza orice intelegere.de fapt cel mai important pentru mine este sa obtin dreptul de a lua fetita aici in tara unde locuesc eu in vacanta iar fosta vrea cu conditia sa vina si ea si eu sa ii asigur cazarea si masa.daca dv considerati ca te poti intelege cu o asemenea persoana...stie ca oricum voi avea castig de cauza dar faptul ca voi cheltui mai multi bani va fi o placere deosebita pentru ea.
as vrea sa va mai rog sa imi spuneti si unde exact gasesc planul parental cadru.
va multumesc inca o data
Aici puteti gasi un cadru de PLAN PARENTAL [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Modificare program vizitare in tari diferite mugurel77 mugurel77 buna,am si eu o intrebare.sunt divortat si fetita a fost incredintata mamei.intre timp am plecat amandoi din tara si ne-am stabilit in tari diferite.eu in ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor Honeysickless Honeysickless Buna ziua. Sotul meu, divortat, are din prima casatorie un copil in varsta de 5 ani. La divort, copilul i-a fost incredintat mamei.La divort, copilul implinea ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru nerespectarea programului de vizitare minor cosmin2005 cosmin2005 Sunt divortat de 1 an si jum si conform divortului,am dreptul sa-mi vad fetita de 2 ori pe luna,doua vacante de cate 2 saptamani si sarbatorile ... (vezi toată discuția)