avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Exercitarea autoritatii parintesti unice prin mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Exercitarea autoritatii parintesti unice prin mediere

Buna seara. Prin mediere se poate stabili exercitarea autoritatii parintesti doar de catre mama, sau este obligatorie custodia comuna? Avand in vedere ca minorul este un bebelus nou nascut se stabileste prin plan parental unde isi va petrece vacantele sau cand va merge la tata acasa? Ma refer aici daca trebuie intocmit un plan parental standard dupa modelul de pe site-ul www.arpcc.ro ?
Ultima modificare: Luni, 10 Noiembrie 2014
manuelle, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:39, 11 Noiembrie 2014
Conform legislatiei in vigoare custodia comuna este regula si cea unica exceptia.
In consecinta, atat in cadrul procedurii de mediere, cat si in instanta, se va tine cont de interesul superior al minorului si nu de ceea ce cred parintii ca ar fi interesul minorului.
Intradevar, in cadrul sedintelor de mediere aveti prilejul sa discutati civilizat si in amanunt, asupra tuturor aspectelor care tin de exercitarea autoritatii parintesti in comun
Intrucat pruncul este bebe mic, parintii vor decide ca parintele rezident sa fie mama, iar tatal va avea program de legaturi vizita.
Pe langa acestea planul parental discutat la mediator va cuprinde programul de legaturi personale, vacante, luarea deciziilor,schimbul de informatii cu privire la minor, transportul minorului intre cele 2 case, mentinerea contactului cu monorul atunci cand acesta se va afla la celalalt parinte, etc. Planul parental va acoperi 18 puncte importante in economia cresterii, dezvoltarii si educarii minorului.
Numai instanta poate hotari ca numai un parinte sa exercite autoritatea parinteascs. Daca dovediti ca exista motive temeinice..
Chiar, dvs ce motive aveti, de ce tatal nu vrea sau nu poate sa exercite autoritatea parinteasca ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor borfica borfica Dupa proces fiul meu a ramas la fosta concubina cu drept decustodie totala.numai ca deatunci aceasta pleaca de 2 ani cate 6 luni in strainatate si lasa copilul ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa obtin custodia exclusiva prin plan parental incheiat la mediator simi79 simi79 Buna seara Din concnubinaj rezultat un copilas ,dorim sa incheiem sa un plan parental in care suntem deacord comun sa obtina Mama custodie exclusiva, in acest ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor ciancu ciancu Buna ziua As dori sa-mi sati un sfat. Am trait 7 ani in concubinaj cu o persoana. Din relatia noastra a rezultat un copil minor. Relaţia noastră nu a fost ... (vezi toată discuția)