avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere pentru exercitarea autoritatii drepturilor ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere pentru exercitarea autoritatii drepturilor parintesti in comun

buna ziua.am si eu o intrebare in legatura cu medierea.am deschis un proces pt exercitarea drepturilor parintesti in comun si as vrea sa stiu daca medierea partilor e ceruta de judecator,de avocat sau pot angaja eu un mediator?
nu avem custodie comuna pentru ca atunci cand am divortat in 2009 nu era legea respectiva.
si nu e vb de un loc mai bun ci de a fi cu fetita in vacante.nu am cerut si nu cer custodia ei ci exercitarea drepturilor parintesti in comun printre care doresc sa pot lua feita aici in vacanta si asta nu pt ca e mai bine (desi credeti-ma ca e mai bine ca in italia,de romania nu mai vb)ci ca sa fie cu mine.am dreptul legal de a tine contacte si de a-mi petrece timpul cu ea,deci actionez in consecinta
nu tin neaparat sa locuiasca la mine,cel putin nu acum.as vrea ca asta sa fie alegerea ei.in principiu imi doresc sa o pot lua aici in vacante iar fosta sotie nu are nici cea mai mica intentie de a rezolva problema asta pe cale amiabila.stiu ca nu va avea incotro si pana la urma v atrebui sa accepte sentinta dar pana acolo mai e
gresiti! Daca va judecati de un an si ceva pentru aceasta disputa, cine stie cat timp va dura solutionarea acesteia! Veti cheltui timp, bani, nervi, copilul va fi tracasat, nu ne-ati specificat varsta copilului. Mama poate cere in instanta ce doreste , la fel si dv., argumente precis veti gasi si unul si altul. Mediatorul este singura persoana care are pregatirea, timpul si rabdarea necesara pentru a va asculta pe amandoi si a va ajuta sa ajungeti la o intelegere. Dv. degeaba ati incercat sa-i explicati mamei copilului unele aspecte, dat fiind starea tensionata dintre dumneavoastra insasi ideea de a va privi va induce o stare de tensiune. Asadar cel mai util pt toti va este mediatorul ! Va doresc numai bine!
inca nu a inceput procesul,abia in octombrie e primul termen.am spus ca am avut probleme cu avocatul dar e altceva.si nu e vb de stare tensionata intre mine si ea ci pur si simplu refuz din partea ei de a ne intelege omeneste.nu vrea si gata
fetita are 10 ani si va spun sincer ca vrea sa vina aici in vacante.singura problema in toata acesta cascadorie este lipsa dorintei din partea mamei de a ne intelege.probabil e o satisfactie pt ea sa ma vada cheltuid bani dar rabdarea e unul din punctele mele forte asa ca astept decizia judecatorilor.
legat de mediere eu va inteleg si pe dv si importanta unei astfel de intelegeri.dar daca ea nu vrea ce poate omul sa faca.o tine pe a ei si gata.a mai incercat si un mediator sa vb cu ea dar ea spus niste conditii de tot rasul.stiu ca nu putem evita medierea dar va fi refuzul ei nu al meu.
va multumesc pt raspuns
va recomand sa va alegeti cu grija mediatorul pentru ca un mediator bun va reusi sa va aduca la un numitor comun, acesta este depaft rolul medierii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare program vizitare in tari diferite mugurel77 mugurel77 buna,am si eu o intrebare.sunt divortat si fetita a fost incredintata mamei.intre timp am plecat amandoi din tara si ne-am stabilit in tari diferite.eu in ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor Honeysickless Honeysickless Buna ziua. Sotul meu, divortat, are din prima casatorie un copil in varsta de 5 ani. La divort, copilul i-a fost incredintat mamei.La divort, copilul implinea ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru nerespectarea programului de vizitare minor cosmin2005 cosmin2005 Sunt divortat de 1 an si jum si conform divortului,am dreptul sa-mi vad fetita de 2 ori pe luna,doua vacante de cate 2 saptamani si sarbatorile ... (vezi toată discuția)