avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere pentru exercitarea autoritatii drepturilor ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere pentru exercitarea autoritatii drepturilor parintesti in comun

buna ziua.am si eu o intrebare in legatura cu medierea.am deschis un proces pt exercitarea drepturilor parintesti in comun si as vrea sa stiu daca medierea partilor e ceruta de judecator,de avocat sau pot angaja eu un mediator?
~ Conținut șters la cerere ~
D-le Matrix, în momentul când v-aţi părăsit soţia-mama fetiţei dvs.-aţi părăsit şi fetiţa, chiar dacă nu vreţi să recunoaşteţi.
Sunt unele slogane care circulă pe aici, anume:"un partener rău poate fi un tată bun" sau "că am părăsit partenera, nu şi copilul".-
Nu este adevărat! Cine şi-a bătut partenera, a înjurat-o, va face la fel şi cu copilul, şi cu câinele şi cu pisica...Agresivitatea este un caracter al omului, nu se tratează. Apoi, copiii imită părinţii. Dacă tatăl e bătăuş, copilul îl va imita. Nu mă refer la dvs., ci la slogan.
La fel, susţineţi că instanţele dau copiii mamelor, că şi taţii sunt la fel de capabili în a creşte un copil. Aveţi perfectă dreptate, dar copilul nu poate fi tăiat în doua, ca să beneficieze şi tăticul, şi mămica, de prezenţa copilului:asta era normal dacă tata şi mama trăiau împreună şi se bucurau împreună de propriul copil. Din moment ce v-aţi despărţit, înseamnă că nu există înţelegere între dvs. şi mama fetiţei, nu s-au şters încă traumele despărţirii. Fetiţa oricum e afectată că nu e ca şi majoritatea copiilor, cu tata şi mama acasă, şi orice i-aţi oferi, oricât de mult e iubită de noua dvs. parteneră, nu e "acasă cu tata şi mama". Asta e o realitate.
Ceea ce faceţi acum, purtând procese, adânceşte prăpastia dintre dvs. şi fosta soţie şi creează traume psihice fetiţei.
Orice hotărâre judecătoească se va emite, dacă fetiţa spune "Nu vreau" în momentul în care mergeţi să o luaţi, nu o veţi putea lua cu forţa.Chiar şi executare silită dacă faceţi şi copilul nu vrea, se consemnează într-un Proces verbal şi rămâneţi cu el.
Aşa că, după părerea mea, tot la înţelegere amiabilă trebuie să ajungeţi.
d+le Martonze in primul rand nu stiu de unde a+ti dedus ca eu am parasit-o pe fosta si nu m-a parasit ea pe mine.nu ca ar avea vreo importanta dar e simplu sa tragem concluzii si sa dam sfaturi.oricum nu mai conteaza motivul despartirii dar asa ca idee(nu vreau sa para ca ma laud)sunt sigur ca majoritatea femeilor si-ar dori un barbat ''violent,betiv si un tata prost'' asa cum am fost eu si sunt in continuare.dar nici asta nu e relevant pt ca dupa cum stiti ''gustibus non disputandum est'' si depinde de fiecare individ in parte.eu nu dezbat aici pe forum situatia care a fost ci am cerut un mic ajutor din partea persoanelor indreptatite despre cum pot rezolva problema.eu cunosc f bine realitatea cat si rezultatul la care se va ajunge.ceea ce vreau e sa se rezolve mai repede si ca intre oameni nu ca intre animale.deci nu se pute problema daca voi obtine dreptul de a lua fetita aici ci cand o voi putea lua.cunoscand realitatea ,''daca'' astia cu care am tot fost bombardat sunt nuli din punctul meu de vedere.nu mi-o luati in nume de rau dar d-le Martonze cred ca sunt singurul care stie cel mai bine ce simte copilul meu din moment ce si eu am crescut fara tata.diferenta este ca al meu s-a dus si a uitat ca mai are copil.eu nu pot si de aceea am sa fac si imposibilul daca e nevoie ca sa imi tin copilul aproape.cand fetita imi va spune ca nu vrea sa mai stie nimic de mine atunci poate ma voi opri dar deocamdata asta e ceva imposibil.sunt deschis la orice sugestie dar nu si la sfaturi despre ce si cum sau sa mi se spuna ce simte un copil in situatia ei cand eu traiesc acea situatie de 34 de ani.
sa aveti o zi buna
matrix77 a scris:

buna ziua.am si eu o intrebare in legatura cu medierea.am deschis un proces pt exercitarea drepturilor parintesti in comun si as vrea sa stiu daca medierea partilor e ceruta de judecator,de avocat sau pot angaja eu un mediator?


puteti apela la serviciile unui mediator dar daca cealalta parte nu vrea sa se prezinte tot in instanta trebuie sa rezolvati... medierea poate fi sugerata si de judecator si de avocat, dar depinde de ceea ce accepta cealalta parte...

la aceasta varsta - daca chiar doriti - copilul poate fi intrebat (in instanta) unde ar vrea sa locuiasca... D.p.m.d.v. poate ca i-ar fi mai bine langa dv, in Suedia... dar e doar o simpla opinie, bazata pe realitatile sociale din RO.
Ultima modificare: Duminică, 27 Iulie 2014
ContSters327136, utilizator
Nu inteleg cum de nu aveti custodie comuna de la inceput ? Am inteles ca fetita locuieste in Italia. Nu cred ca Suedia e un loc mai bun pentru un copil decat Romania sau Italia . Un loc este bun pentru un copil acolo unde este fericit , iubit si are o viata decenta oferita de ambii parinti chiar daca sunt divortati.
Ultima modificare: Duminică, 27 Iulie 2014
kyrakyra_65, utilizator

Alte discuții în legătură

Modificare program vizitare in tari diferite mugurel77 mugurel77 buna,am si eu o intrebare.sunt divortat si fetita a fost incredintata mamei.intre timp am plecat amandoi din tara si ne-am stabilit in tari diferite.eu in ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor Honeysickless Honeysickless Buna ziua. Sotul meu, divortat, are din prima casatorie un copil in varsta de 5 ani. La divort, copilul i-a fost incredintat mamei.La divort, copilul implinea ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru nerespectarea programului de vizitare minor cosmin2005 cosmin2005 Sunt divortat de 1 an si jum si conform divortului,am dreptul sa-mi vad fetita de 2 ori pe luna,doua vacante de cate 2 saptamani si sarbatorile ... (vezi toată discuția)