avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere pentru exercitarea autoritatii drepturilor ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere pentru exercitarea autoritatii drepturilor parintesti in comun

buna ziua.am si eu o intrebare in legatura cu medierea.am deschis un proces pt exercitarea drepturilor parintesti in comun si as vrea sa stiu daca medierea partilor e ceruta de judecator,de avocat sau pot angaja eu un mediator?
ok va multumesc mult pt sfaturi.in concluzie tre sa schimb intaiavocatul apoi sa ma mai gandesc la restul.termenul e abia in 2 noiembrie
Chiar daca schimbati avocatul sau il pastrati pe cel actual, cel mai bine pentru dvs. este sa completati personal, Planul parental si avocatul doar sa va spuna ce strategie o sa aveti si ce sanse sunt ca planul sa fie acceptat de instanta, asa cum l-ati precizat.
Folositi cu incredere structura de plan parental pus la dispozitie de Asociatia Romana pentru Custodia Comuna (aveti link-ul postat pe prima pagina a topicului deschis de dvs.)
nu e deloc penibil sa ceara sa insoteasca minorul! ce varsta are fetita? in ce tara locuiti? v-ati gandit ca poate nu vrea sa plece cu dvs?
eu una am mai auzit de cazuri in care copilul putea merge insotit doar de mama, si mama refuza sa plece daca nu i se asigura cazarea. se poate, nu e nemaivazut si nici penibil...
si nu e musai ca instanta sa va acorde dreptul de a lua copilul cu dvs in strainatate...
oricum, ca mama mi-e greu sa cred ca fosta sotie face astea sa va sicaneze... nici eu nu as accepta asa usor o asemenea calatorie. daca v-a zis ca accepta doar cu acele conditii inseamna ca de discutat discuta cu dvs. ar trebui sa porniti o negociere de aici.
Ultima modificare: Luni, 21 Iulie 2014
cris0811, utilizator
nu va suparati pe mine dar poate imi aratati si mie legea care imi interzice sa imi vad copilul sau care imi conditioneaza daca vreau sa il vad, prin ai oferi cazare si masa mamei pe cheltuiala mea.eu am obligatii fata de copil nu is fata de ea..
traiesc intr-o tara civilizata d-na si credeti-ma ca inca nu am auzit de asemenea cazuri. as putea sa iau raspunsul dvs ca pe o frustrare dar stiu ca in romania e posibil orice.in plus nici nu va cunosc si nici dvs pe mine.apoi nu cunoasteti nici cazul deci imi cer scuze daca am gresit cu concluziile.de negociat nu stiu daca se mai poate negocia ceva pt ca unele lucruri devin imposibile.in schimb daca ar fi sa incep de undeva as incepe de la faptul ca si eu sunt parinte si am si unelel drepturi pe langa obligatii.asta e o chestie care se respecta in tarile civilizate,ba aici chiar as fi obligat sa imi exercit drepturile.nu stiu daca ma intelegeti.e o mentalitate total diferita de a romanilor in care copilul tre sa fie doar la mama si mama poate face ce vrea muschiul ei.iar daca greseste chiar si conf codului penal e totusi mama si se iarta...ca de,suntem in romania...sau sunteti
nu ma supar. va inteleg sa zicem..frustrarea. e greu sa fi parinte si sa nu poti petrece atata timp cat iti doresti cu copilul tau. nu exista asemenea lege, dar in functie de circumstante vi se poate permite sau nu. sunt doar atatia tati care nu isi pot vedea copiii. v-am intrebat ce varsta are fetita pentru ca daca e foarte mica si a stat doar cu mama pana acum e putin mai greu sa reusiti sa plecati singur cu ea. instanta va poate permite sa vedeti copilul doar in prezenta mamei, si atunci ce faceti? sau fetita poate refuza sa vina cu dumneavoastra si atunci nu aveti cum sa o luati indiferent de ceea ce hotaraste instanta.
referitor la tara v-am intrebat pentru ca acum cateva luni citeam aici pe forum cum o mama se plangea ca a fost amenintata de tatal copilului ca o sa ia fata in suedia si nu o mai vede niciodata. tatal ulterior si-a retras afirmatia si cere sa ia copilul in vacanta dar normal ca femeia nu era de acord ca fata sa plece fara ea. ma gandeam ca poate cine stie, e vb despre dvs. oricum, daca cumva vreodata ia-ti spus mamei asa ceva, fie si numai in treacat la o cearta mai aprinsa sau ca pe o gluma, sa nu va asteptati la intelegere din partea ei.
am zis sa negociati in sensul ca ii puteti oferi cazare o saptamana pana copilul se obisnuieste cu dvs, pana vede ca e in siguranta si nimic nu se poate intampla. nu va spun din rautate sau frustrare. va spun din punctul de vedere al unei femei care mai mult de 6 ore nu a fost despartita de fata ei decand a nascut-o. poate acesta e si cazul fostei dvs sotii, si atunci eu nu cred ca face ceea ce face ca sa va sicaneze pe dvs, ci pur si simplu din grija fatza de copil.
sper ca de data asta "tonul" mesajului a fost altul, si ati reusit sa intelegeti ceea ce am vrut sa transmit.

Alte discuții în legătură

Modificare program vizitare in tari diferite mugurel77 mugurel77 buna,am si eu o intrebare.sunt divortat si fetita a fost incredintata mamei.intre timp am plecat amandoi din tara si ne-am stabilit in tari diferite.eu in ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor Honeysickless Honeysickless Buna ziua. Sotul meu, divortat, are din prima casatorie un copil in varsta de 5 ani. La divort, copilul i-a fost incredintat mamei.La divort, copilul implinea ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru nerespectarea programului de vizitare minor cosmin2005 cosmin2005 Sunt divortat de 1 an si jum si conform divortului,am dreptul sa-mi vad fetita de 2 ori pe luna,doua vacante de cate 2 saptamani si sarbatorile ... (vezi toată discuția)