avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere pentru exercitarea autoritatii drepturilor ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere pentru exercitarea autoritatii drepturilor parintesti in comun

buna ziua.am si eu o intrebare in legatura cu medierea.am deschis un proces pt exercitarea drepturilor parintesti in comun si as vrea sa stiu daca medierea partilor e ceruta de judecator,de avocat sau pot angaja eu un mediator?
sunteti un simplu utilizator ca si mine si as putea banui ca sunteti chiar persoana in cauza(fosta sotie) sau ati avea legaturi cu ea dupa ce am citit mesajul.lucrurile sunt destul de ciudate pt ca da,eu sunt in suedia.nu ar trebui sa va dau explicatii dar ca sa intelgeti(oricine ati fi) fetita are 10 ani,este foarte atasata atat de mine cat si de actuala sotie si fosta stie asta pt ca vb destul de des pe internet sau atat de des cat considera fosta.apoi nu am amenintat-o ca n-o mai vede niciodata ci i-am spus clar ca indiferent de cerintele si dorintele ei fetita tot va veni aici in vacanta si asta se va intampla legal,cu hotarare de la judecator.am postat acele intrebari aici pe form pt ca am anumite neclaritati privind mediaerea si poate gasesc o cale sa ne intelegem amiabil,atata tot.nimeni nu-mi poate ingradi dreptul de a tine legatura cu copilul si nici de a fi impreuna cu ea fie doar in vacante,asa ca nu imi fac probleme in privinta sentintei.problema cea mare este ura ei nesabuita.iar cat despre grija ei fata de copil...nu vreau sa intru in amanunte dar multi inteleg ca daca il imbraci sau il hranesti esti un parinte exemplar si doar asta e tot ce trebuie sa faci.dorintele si vointa copilului nu mai conteaza pt ca de,noi suntem adultii si stim cel mai bine ce trebuie facut asa cum am stium si cand le distrugem familiile.iar daca doamna de care zici e respectiva atunci zic eu sa ii fie rusine.daca vrei solutii exacte si care sa te ajute cu adevarat tre sa fii in primul rand sincer cu tine,altfel toata grija ta fata de copil nu e decat o minciuna si un motiv pt a-ti arata muschii
am sa caut exact mesajul fostei dvs sotii aici pe forum!! sper sa il gasesc pentru ca am salvat toate newsletter-ele :) cerea sfatul despre cum sa faca sa nu va dea copilul in suedia pentru ca ati amenintat-o ca il luati si nu o sa o mai vada niciodata. ca o sa cereti custodia acolo, nu mai stiu exact dar caut si postez azi.
si nu, nu sunt in legatura cu fosta sotie, si nici ea nu sunt

intradevar...ar fi tare ciudat sa fie vb chiar despre fosta dvs


Data post: Miercuri, 19 Martie 2014, 01:43
Subiect: Hotarare de divort pronuntata in 2009, tatal vrea sa ceara custodie comuna....ce se poate schimba in situatia actuala?

Buna seara.
In urma sentintei de divort din 2009,fetita mi-a fost incredintata,iar tatal beneficiaza de perioada de vizita si e obligat la plata pensiei alimentare.
Din momentul in care sentinta a devenit definitiva si irevocabila,eu m-am stabilit cu fetita in Italia (aici este inscrisa la scoala),iar tatal in Suedia (el la putin timp dupa divort s-a recasatorit).
Avand in vedere ca se apropie vacanta de vara,ca si in anii trecuti,si de aceasta data e insista cu o cerere mai deosebita.perioada de vizita sa se desfasoare in Suedia (ca si in anii trecuti,si de data asta am refuzat si asta din cauza amenintarii pe care mi-a facut-o: "daca fetita va ajunge aici,n-o s-o mai vezi pana la 18 ani " )
Am refuzat din nou,bineinteles,la care el mi-a spus ca va merge in instanta si va cere custodie comuna .

Si acum va intreb:
-avand in vedere ca avem rezidente in 2 tari diferite ale U.E.,instanta ar putea aproba o astfel de cerere?In ce fel s-ar schimba programul de vizita?Se poate cere in instanta si parerea fetitei (are 10 ani)?
Va multumesc anticipat.


ultima data editat de sonia2014 pe data de Miercuri, 19 Martie 2014, 01:51
Aplauda


vorbim despre acelasi caz? www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Marți, 22 Iulie 2014
cris0811, utilizator
MDA,ce sa mai zic.e ea intr-adevar dar adevarul e departe de ceea ce a scris ea.vezi tu,in cele mai multe cazuri nu expunem adevarul ci ceeaam vrea noi sa fie adevarat.imi pare rau ca nu am o inregistrare cu mine si fetita cand vb pe skype ca sa vedeti cat de mult nu vrea fetita sa vina aici si cate cosmaruri are.ideea e ca,desi ne batem cu pumnii in piept ca o facem pentru binele copiilor,in astfel de conflicte ei nu mai conteaza ci doar orgoliile si interesele noastre meschine.ne tranformam in judecatori,in psihologi,in orice e posibil numai in parinti adevarati nu,si hotaram dupa interesele pe care le avem ce si cum e cu copiii.dorintele lor,placerile,lucrurile si persoanele pe care ei le iubesc nu mai conteaza daca pt noi ''adultii'' nu reprezinta nimic.asta e cel mai tragic si asta e ceea ce de cele mai multe ori femeile,mamele nu inteleg.n-o spun pt ca sunt barbat ci pt ca de cele mai multe ori copiii se dau la mama.cum se vad cu custodia copiilor cum incep cu santaje.cer bani si alte nebunii...in fine..eu va multumesc pt gestul pe care l-ati facut desi tot ceea ce a spus ea nu ma afecteaza cu nimic.daca ea crede ca cei ce vor audia fetita nu-si vor da seama ca e influentata de mama atunci chiar nu judeca.ma intreb uneori cu ce te poate ajuta raspunsul primit la o minciuna?
copilul e mare si ceea ce isi doreste ea este foarte important. asa ca daca ea vrea sa vina, mama ei nu o poate influenta, nu va faceti griji. daca intradevar la nervi ati amenintat-o pe fosta asa cum spune, atunci nu va mirati ca incearca sa faca tot posibilul sa nu vi-o dea. nici eu nu as face-o in situatia asta. si nu din orgoliu sau interes meschin, ci pentru ca pur si simplu eu nu pot concepe viata departe de copilul meu. poate si de asta copiii se dau in general mamelor..cineva, candva, si-a dat seama ca e o cruzime sa desparti o mama de copilul ei. dar dvs stiti mai bine ce fel de femeie e fosta, si mai ales ce fel de mama este. eu sper ca intr-un final sa va intelegeti, macar pentru binele copilului. pentru ca ea are nevoie de doi parinti care se inteleg, si nu sa fie la mijloc intr-un razboi al orgoliilor. dvs continuati sa tineti legatura cu fata, purtati-va ireprosabil atat cu ea cat si cu fosta, si probabil la un moment dat veti avea castig de cauza si veti putea lua copilul in vacanta la dvs. mult succes!
NU AM AMENINTA-TO cu asa ceva.n-oi fi avand eu multa scoala dar stiu ce trebuie sa spun si ce nu.
acu va intreb de ce un tata ar trebuie sa conceapa viata departe de copilul sau? el nu e tot parinte? sau noi suntem buni doar la conceptie si la adus bani in casa? e o prejudecata pe care tot mai multe femei o imbratiseaza d-na si nu e deloc in interesul copilului.da,legea da copilul mamelor in mod special dar nu in ideea ca acestea sa faca ce vor sau sa il foloseasca scut in santajele lor meschine. aia nu mai e mama.iar mama are si ea obligatii.ca sa va dati seama ce fel de femeie este (desi nu cred ca are vreo importanta pt dvs) aflati ca imediat dupa proces a plecat in italia fara sa spuna nimic,am aflat abia dupa 3 saptamani.sa nu mai spun de nerespectarea programului de vizitare al copilului scris in aceeasi hotarare pe care ea insasi o invoca.sa nu mai zic de faptul ca dupa proces m-am inteles cu ea sa ii trimit restanta de pensie in doua rate la doua saptamani una dupa alta iar d-na mi-a facut plangere penala.nu mai zic de injuriile si insulte la adresa sotiei si multe altele.nu e nevoie sa ma credeti.
eu am o vorba dupa care ma gadez in viata.adevarul e adevar si negarea lui nu va schimba cu nimnic realitatea

Alte discuții în legătură

Modificare program vizitare in tari diferite mugurel77 mugurel77 buna,am si eu o intrebare.sunt divortat si fetita a fost incredintata mamei.intre timp am plecat amandoi din tara si ne-am stabilit in tari diferite.eu in ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor Honeysickless Honeysickless Buna ziua. Sotul meu, divortat, are din prima casatorie un copil in varsta de 5 ani. La divort, copilul i-a fost incredintat mamei.La divort, copilul implinea ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru nerespectarea programului de vizitare minor cosmin2005 cosmin2005 Sunt divortat de 1 an si jum si conform divortului,am dreptul sa-mi vad fetita de 2 ori pe luna,doua vacante de cate 2 saptamani si sarbatorile ... (vezi toată discuția)