avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere pentru exercitarea autoritatii drepturilor ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere pentru exercitarea autoritatii drepturilor parintesti in comun

buna ziua.am si eu o intrebare in legatura cu medierea.am deschis un proces pt exercitarea drepturilor parintesti in comun si as vrea sa stiu daca medierea partilor e ceruta de judecator,de avocat sau pot angaja eu un mediator?
Personal nu cred ca obiectivul fostei sotii este ca dvs. sa cheltuiti mai multi bani, ci siguranta transportului minorului catre domiciliul din tara in care locuiti, cum se va face, cine isi asuma obligatia, etc.
In cazul in care veti investi un mediator cu aceasta cauza, acesta va sti cum sa ii expuna fostei sotii avantajul de a decide ea insusi, si in interesul minorului, asupra unui plan parental cu solutii echilibrate si acceptate de ambii parinti.
Chiar daca nu accepta sa negocieze cu dvs. direct, asupra exercitarii in comun a autoritatii parintesti, o poate face prin avocatul angajat si in sedinte separate. In orice caz, cu siguranta va fi obligata sa respecte hotararea judecatoreasca si este probabil sa nu fie multumita de ceea ce se va dispune instanta.
Daca doamna va intelege sensul proverbului "mai bine o intelegere stramba decat o judecata dreapta", va accepta calea amiabila, indiferent care va fi specialistul (mediator ori avocat-tranzactie) care va ajuta in procesul identificarii solutiei care corespunde nevoilor si intereselor minorului si a parintilor acestuia.
eu inteleg foarte bine ce spuneti dvs dar de un an si ceva tot incerc sa ii explic ca ceea ce imi doresc eu cel mai mult (si anume sa iau fetita aici in vacante) vreau sa o facem pe cale legala,mediator sau judecator insa refuza orice i-as propune fara macar sa o intereseze nimic altceva decat propriul interes.si daca nu intelege lucruri simple credeti ca va intelege proverbe? a vorbit deja cu un mediator si a ramas la ideea ei,sa vina si ea aici si eu sa ii asigur cazarea si masa.sunt convins ca e constienta de faptul ca niciodata nu va putea cere ceva atat de penibil in instanta dar pt ea e o motivatie pt...habar nu am pt ce.iar ca sa platesc un mediator si rezultatele sa fie aceleasi mai bine las totul pe mana judecatorului.
oricum eu va multumesc pentru raspuns
Am inteles. Doamna considera ca cel mai bine pentru minor, este sa hotarasca instanta.
In cazul acesta este necesar ca Planul Parental depus la dosar sa fie complet si fara sa lase loc la interpretari, tocmai in ideea ca odata obtinuta hotararea judecatoreasca, sa nu mai fie nevoie de inca o cerere de chemare in judecata, avand ca obiect, de exemplu legaturile minorului cu familia paternala sau orele in care minorul poate fi contactat (telefonic, mess, skype) de catre tatal sau.
am inteles.si planul acesta parental poate sa il depuna doar avocatul sau pot si eu?am un avocat care a si uitat ca sunt unul din cazurile pe care le reprezinta si mare nadejde in el nu am.
Fireste ca aveti voie sa depuneti personal Planul parental (precizare a actiunii), dar daca tot aveti avocat angajat, este recomandabil sa discutati cu el punctual fiecare doleanta. In cererea de chemare in judecata, avocatul trebuia includa Planul parental, pentru ca instanta este investita sa judece ce ati cerut in cerere initiala (toate capetele de cerere). Daca inca nu ati trecut de primul termen de stabilit de instanta, se poate completa cererea de chemare in judecata.

Alte discuții în legătură

Modificare program vizitare in tari diferite mugurel77 mugurel77 buna,am si eu o intrebare.sunt divortat si fetita a fost incredintata mamei.intre timp am plecat amandoi din tara si ne-am stabilit in tari diferite.eu in ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor Honeysickless Honeysickless Buna ziua. Sotul meu, divortat, are din prima casatorie un copil in varsta de 5 ani. La divort, copilul i-a fost incredintat mamei.La divort, copilul implinea ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru nerespectarea programului de vizitare minor cosmin2005 cosmin2005 Sunt divortat de 1 an si jum si conform divortului,am dreptul sa-mi vad fetita de 2 ori pe luna,doua vacante de cate 2 saptamani si sarbatorile ... (vezi toată discuția)