avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj tehnic la persoane cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj tehnic la persoane cu handicap

Buna ziua, am o prietena nevazatoare ce lucreaza ca maseur la un hotel la o statiune balneara .In urma pandemiei cu Covid, patroana a trimis acasa angajatii cu o saptamana de concediu de odihna restant de anul trecut si o alta de fara plata. Intrebarea mea este daca poate benefecia de somaj tehnic sau somaj normal.?Specific ca ia lunar si indemnizatia de handicap. Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 14:27, 28 Aprilie 2020
Da, poate benefecia de somaj tehnic .

Detalii : Conditii primire ajutor de somaj in baza Legii 76/2002
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Buna ziua,
Da, poate beneficia de acea indemnizatie de "somaj tehnic" daca i se suspenda CIM conf art 52 alin. 1) lit. c) Codul Muncii. Temeiul legal este art. XV ^2 alin. 2) din OUG 30/2020.
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2020
Florin Cioca, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Șomaj tehnic-ajutor pentru desfacere contract de munca în baza art. 31, alin. 3 Nemțisor Nemțisor Am dreptul la ajutor de șomaj sau alt ajutor în condițiile în care am fost angajat în data de 9 martie 2020 și desfacere contract de munca în baza ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj jetli jetli Buna ziua! Am o intrebare, iar din Legea 76/2002 nu ma pot lamuri. Am terminat liceul in 2011 si nu am depus atunci dosar pentru indemnizatia de somaj. Vreau ... (vezi toată discuția)
Am drept la șomaj tehnic? Nicoleta Rebegea Nicoleta Rebegea Bună ziua,lucrez la un salon de înfrumusețare,am solicitat concediu de odihna pentru anul în curs în perioada 15.03-14.04. Pe data de 18.03.,unitatea a ... (vezi toată discuția)