avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am drept la șomaj tehnic?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am drept la șomaj tehnic?

Bună ziua,lucrez la un salon de înfrumusețare,am solicitat concediu de odihna pentru anul în curs în perioada 15.03-14.04. Pe data de 18.03.,unitatea a fost închisă în contextul Covid19. Suntem aproximativ 200 de lucrători din care 14 în concediu de odihnă. Noi ,cei 14 , avem dreptul la șomaj tehnic?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 14:22, 28 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua
Pentru a avea dreptul la "somaj tehnic" ar fi trebuit ca angajatorul sa va suspende CIM conf art 52 alin. 1) lit. c) Codul Muncii. Suspendarea trebuia facuta in 17 martie.
Acum vi se pot suspenda CIM azi, 28 aprilie, incepand cu data de 29 aprilie, pentru a beneficia de acea indemnizatie de "somaj tehnic".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz demisie Dariana77 Dariana77 Ce se intampla cu un angajat aflat in preaviz si activitatea firmei se inchide din cauza situatiei de urgenta “covid -19? Preavizul isi urmeaza cursul sau ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic la persoane cu handicap florinbug florinbug Buna ziua, am o prietena nevazatoare ce lucreaza ca maseur la un hotel la o statiune balneara .In urma pandemiei cu Covid, patroana a trimis acasa angajatii cu ... (vezi toată discuția)
Intrerupere activitate din cauza angajatorului acilutim acilutim In cazul in care angajatorul intrerupe temporar activitatea de productie, motivand ca nu mai sunt cereri din piata pentru produse, este normal ca sa trimita ... (vezi toată discuția)