Bună ziua! O am pe mama care are varsta de 85 de ani și în urma unui AVC a rămas la pat .Eu sunt în câmpul muncii ,lucrez full Time și am decis sa o duc la un cămin de batrani. Pensia mamei nu acoperă cheltuielile căminului. Căminul este privat. Ce pași trebuie sa fac sa fac dosar de handicap și însoțitor. Va rog sa ma îndrumați. Menționez tata este decedat de 10 ani.
Bună ziua! Am primit de la direcția finanțe a primăriei o decizie de impunere de impozit pe anul 2024. Situația este asa, plata este dintr-o chirie neplătita către primărie (datorita lipsei banilor,(soțul decedat de cancer, cheltuieli prin spitale,nu am avut bani la momentul ala). M-am mutat în alt oraș făcând mutație, cazul cu datoria chiriei s-a judecat și a câștigat primăria. În luna ianuarie 2025 se fac 5 ani de la pronunțarea hotărârii. Anul asta am făcut dezbaterea moștenirii și mama supraviețuitoare mi-a făcut partaj voluntar. Imediat după acest act am primit aceasta decizie de impunere. Întrebarea mea este ce pot sa fac? Sa fac contestație la decizia de impunere sau sa achit suna datorata? Va mulțumesc
Bună ziua! Am o situație, am făcut dezbaterea succesorala după tata. Mama mi-a cedat partea ei de la succesiune, după care am făcut act de partaj succesoral. Adică ea e stapina în casa pana moare. Menționez ca mama are vârstă de 85 de ani și parca de ceva timo nu ne mai înțelegem. Cauta orice numai sa ne certam si sa strice actul. Eu ii fac toate cumpărăturile, medic, rețete... Tot ce pot. Dar este numai nemulțumită și ma amenință că strica actul. Întrebarea mea este ce pot sa fac? Și dacă se mai poate strica actul?
Bună ziua! Am o situație, între anii 1998-2000 am lucrat la un magazin tip cooperativa intr-o comuna. Zilele trecute am luat o adeverință de stagiu de cotizare și acei ani adică 2 nu sunt trecuți. Am sunat astăzi la societatea Federal Coop sa aflu despre situație și mi-au spus ca ei nu au de unde sa de-a vreo adeverință. Menționez ca la momentul respectiv eu am semnat statele de plata. Ce pot sa faci aceasta situație? Va mulțumesc!
Sa va răspund atunci ca nu am dat toate detaliile de la început....fratele meu a primit o garsoniera de la mama ,adică garsoniera unde a stat împreună cu mama....apoi mama casatorindu-se cu tata i-a lasat-o lui...deci clar ca nu l-a neglijat și aici este de vorbit, fratele meu ce pot sa spun faptul ca l-a bătut pe tata ... a batut-o chiar și pe mama noastră asa ca va rog frumos sa vorbim doar despre situația tip. În ceea ce privește dacă pot sa o dau în judecata . .cred ca ar trebui și aici este o situație care chiar nu as vrea sa mi-o amintesc. Oricum eu va mulțumesc pt ajutor și va rog sa va abțineți de la alte judecati și comentarii. Va mulțumesc.
Ce pot sa fac în continuare? Cum pot intra on posesia partii care m-i se cuvine? Menționez ca mama are varsta de 84 de ani și este o fire irascibila, schimbătoare cauta doar cearta...are și o vârstă de 84 e ani.