Buna ziua! Am o speta de felul acesta:
Tatal meu a decedat acum 11 ani. In anul 2023 am facut dezbaterea dupa tata si am primit si eu si mama certificat de mostenitor. Vreau sa mentionez ca mama mai are un baiat din prima casnicie. Dupa dezbatere mama a facut acte de partaj voluntar cu uzufruct viager pentru apartament si cu 2 martori. Acum 4 luni mama a decedat. Vreau sa mentionez ca eu m-am ocupat de mama in ultima perioada a vietii ei,adica tot( spitale,medicamente TOT). Fratele de mama ar avea vreun drept la apartament.? Apartamentul lui tata si mama ( tatal nu era al lui).
Deci mama a facut partaj voluntar cu mine cu uzufruct viager,adica cay traieste ea este stapana ,dupa moarte imi revine mie. Deci mama a decedat in luna decembrie si eu intreb ce trebuie sa fac eu in continoare ? Sa merg la primarie...
Si daca fratele meu are vreun drept?
Știu ce înseamnă uzufruct viager.
Partajul (sau iesirea din indiviziune) presupune când 2 sau mai mulți coproprietari își împart bunurile și fie ia fiecare câte un bun, fie unul dintre ei ia tot și ii plătește celuilalt o sultă.
De asta, nu prea are sens partajul cu uzufruct viager. Dar în sfârșit..
Act de partaj voluntar
Lya23
In urma decesului tatalui meu, mama a ramas cu 1/2 apartament dobandit in timpul casatoriei si la dezbaterea succesiunii din cealalta 1/2 ii revine jumatate ... (vezi toată discuția)