avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de partaj voluntar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de partaj voluntar

In urma decesului tatalui meu, mama a ramas cu 1/2 apartament dobandit in timpul casatoriei si la dezbaterea succesiunii din cealalta 1/2 ii revine jumatate ,cu impunerea dreptului de uzufruct viager solicitat la mediator si in instanta de catre ceilalti doi copii. Cealalta jumatate , revenindu-i unei fiice, astfel devenind coproprietare. Dupa 1 an de tatonari ,coproprietara(fiica) reuseste sa o determine pe mama la semnarea un act de partaj voluntar si implicit tot in acel act, este trecuta si renuntarea la uzufructul viager. Cum se poate ataca acest document si repunerea mamei in posesie a celor 3/4 parti din apartament, ca proprietar?Mentionez ca la data semnarii actului de partaj voluntar mama avea 75 de ani
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:23, 7 Ianuarie 2020
Buna seara,
Pai mama are in continuare dreptul de proprietate pe cota ei doar ca celalalt coproprietar poate solicita executarea silita pentru iesirea din indiviziune.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Pai mama are in continuare dreptul de proprietate pe cota ei doar ca celalalt coproprietar poate solicita executarea silita pentru iesirea din indiviziune.

de unde sa mai aiba ? Au facut partaj, mama nu mai are nimic.

Mentionez ca la data semnarii actului de partaj voluntar mama avea 75 de ani

Si ce, e senila ?
Puteti atatca doar daca dovediti ca nu mai era sanatoasa si daca dovediti ca nu a primit sulta.
Sansele sunt mici.
Notarul a facut o greșeală monumentală in ceea ce privește dreptul mamei existent ,de 1/2 din proprietate si a scris in actul de partaj voluntar ,ca mama deține 1/2 si fiica 1/2. Ii trece pe act ca mama a primit o sumă de bani cu titlu de sulta, ca renunță cu titlu oneros la uzufructul viager si asa fiica devine unic proprietar pe apartament. Problema este ca aceasta fiica a ademenit-o pe mama si a deposedat-o sistematic de toate bunurile(si nu au fost putine) fără să își asume întreținerea părintelui, ba mai mult ,acum de cand este proprietară pe casa părintească, noi ceilalti 2 copii nu putem intra in casa părintească sa ne vizităm mama pt ca exista probabilitatea sa ne dea in judecată pt. încălcarea proprietății. Mama este sechestrata la domiciliu de propria fiica, ii ascunde medicamentele(este cardiaca),tipa la mama,tranteste lucruri prin casa,nu mai are voie sa dea telefoane,nici sa primească de la nimeni,mai nou ,are peste tot in casa camere de luat vederi,chipurile sa o vadă dacă se împiedică și cade sa o vada(dar ea sta la 2500km distanta). In concluzie, fiica este o dezaxata iar mama este prizioniera in propria locuinta si eu nu stiu ce să fac pt. ca aceasta fiica nerecunoscatoare, pe care nu o pot numi sora ,sa nu-si mai bată joc de viețile noastre si de batranetea mamei .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mergeti cu certificatele de mostenitor si actul de partaj la un avocat, sa vedeti ce se poate face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va supun atenției următoarea speta: soțul a divorțat de soție ... gabibotea gabibotea Va supun atenției următoarea speta: Soțul a divorțat de soție cu care are un copil major. Împreună au un apartament. Nu s a făcut partajul. Copilul a ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar succesoral cu uzufruct viager evolve evolve Buna ziua In urma decesului tatalui meu s-a facut un partaj voluntar succesoral pentru 3 bunuri intre mine, fratele meu si mama mea. Cele 3 bunuri au fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vreau ca cumpar un apartament cu banii cash.proprietara ... Silviu111 Silviu111 Buna ziua, vreau ca cumpar un apartament cu banii cash.Proprietara a dobândit apartamentul: 50% prin moștenire de la tatal sau (mama, fratele și sora au ... (vezi toată discuția)