avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1769 soluții astăzi
Forum Activitate Adrian47

Activitate Adrian47

Răspuns la discuția Impozitare bonuri de masa .

elenazan a scris:

Valoarea bonurilor de masa se impoziteaza cu 10%.

Valoarea bonurilor fiind de 300 lei impozitul ar trebui sa fie 30 lei maxim 35 lei ( 10% ) nu 60 - 65 lei . Asta inseamna 20 % din venitul net , venit net de 1650 lei.
Buna ziua , nepoata mea lucreaza la o gradinita privata si i se acorda bonuri de masa pe card SODEXO si i se opreste impozit din salariul net cu suma diferentiata de la o luna la alta, retinere cuprinsa intre 40 si 66 lei . Din cate stiu eu valoarea bonurilor de masa este neimpozabila fie in tichete sau echivalentul sumei primita pe card Sodexo. As dori sa imi spuneti daca este legal si daca nu, ce se poate face in acest caz. Multumesc .
Discuție Buna ziua
In data de 19 februarie nepoata mea a inceput munca la o gradinita privata si contractul l.a semnat in data de 28 februarie , iar dupa 4 zile (4 martie) i.a spus sa nu mai vina la serviciu . Citind CIM am observat unele nereguli in datele de identificare a angajatului ( pe unele file era jud Galati si pe altele era trecut jud Buzau ). Va rog sa.mi spuneti cand si unde se inregistreaza CIM si in ce interval de timp tinand cont ca ea l.a semnat ( CIM ) dupa 10 zile de la prima zi de munca si daca se poate elibera o dovada ca a lucrat in cadrul gradinitei in perioada 19 febr. - 4 martie si daca CIM a fost inregistrat . Multumesc.