avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare bonuri de masa .
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare bonuri de masa .

Buna ziua , nepoata mea lucreaza la o gradinita privata si i se acorda bonuri de masa pe card SODEXO si i se opreste impozit din salariul net cu suma diferentiata de la o luna la alta, retinere cuprinsa intre 40 si 66 lei . Din cate stiu eu valoarea bonurilor de masa este neimpozabila fie in tichete sau echivalentul sumei primita pe card Sodexo. As dori sa imi spuneti daca este legal si daca nu, ce se poate face in acest caz. Multumesc .
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2019
Adrian47, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dana Posta , utilizator 10:51, 25 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Valoarea bonurilor de masa se impoziteaza cu 10%.

elenazan a scris:

Valoarea bonurilor de masa se impoziteaza cu 10%.

Valoarea bonurilor fiind de 300 lei impozitul ar trebui sa fie 30 lei maxim 35 lei ( 10% ) nu 60 - 65 lei . Asta inseamna 20 % din venitul net , venit net de 1650 lei.
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2019
Adrian47, utilizator
Luati o luna, salariul brut, numarul tichetelor, valoarea lor si verificati pe net intr-un calculator de salarii. Confruntati cu fluturasul ei de salariu.
[ link extern ] /
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2019
Dana Posta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul salariu duduvasile duduvasile Buna ziua, Am o nelamurire, sant angajat la o firma in care patronul imi da salariul pe cartea de munca 1450. Mi s~a propus sa aleg o marire de salariu intre, ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am și eu o întrebare și sper să găsesc un răspuns ... Florinbmb Florinbmb Bună seara, am și eu o întrebare și sper să găsesc un răspuns aici la voi . Luna trecută am primit de la locul de munca o primă de paște in valoare ... (vezi toată discuția)
Impozitarea tichete de masa Simona GPC Simona GPC Potrivit HG 791(Norme Cod Fiscal) \" valoarea tichetelor de masa ...se impoziteaza ca venituri din salarii in luna in care acestea sunt primite\" Asta ... (vezi toată discuția)