avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contract de munca pe salariul minim si bonuri de masa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contract de munca pe salariul minim si bonuri de masa

Doresc o lamurire in legatura cu urmatorul aspect legat de cazul unui salariat :
-persoana este angajata un contract de munca cu program normal de lucru incheiat pe salariul minim pe economie de 4050 lei
-beneficiaza de suma pentru tichete de masa pe cardul Sodexo in valoare 40 lei/zi , respectiv 840 lei pentru o luna cu 21 zile lucratoare. Ulterior ar trebui retinut si un impozit pe aceasta suma care din calculele mele rezulta a fi 168 lei. Acest impozit se scade din brut sau din net?
Intrebarea mea este cat va primi angajatul salariu net ?
Cel mai recent răspuns: ARGUS AUDIT SRL , Consultant fiscal 12:24, 23 Ianuarie 2025
Salariu Brut 4050
Fara Taxe 300
Asigurari Sociale (CAS) 25% 938
Asigurari Sociale de Sanatate (CASS) 10% 459
Deducere personala (DP) 466
Impozit pe venit (IV) 10% 273
Tichete de masa 21 840
Salariu Net 2380

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere 2017 marcelctin marcelctin buna ziua. va rog sa ma lamuriti cum se calcureaza corect deducerea, ma refer aici daca tichetele de masa intra sau nu in calculul deducerii. conform ... (vezi toată discuția)
Impozitare bonuri de masa . Adrian47 Adrian47 Buna ziua , nepoata mea lucreaza la o gradinita privata si i se acorda bonuri de masa pe card SODEXO si i se opreste impozit din salariul net cu suma ... (vezi toată discuția)
Calcul salarial stefania78 stefania78 v-as ruga sa imi explicati cum s-au facut calculele salariale pe acest fluturas,pentru ca la o parte din el nu inteleg la ce s-au facut raportarile ... (vezi toată discuția)