avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Activitate Nikana1

Activitate Nikana1

Asa cum spuneti , ce sa se mai schimbe la anii ei ?! A vorbit cu ea si fratele ei , dar ea continua sa fie aceasi .Locuiesc in capatul celalalt al orasului si am probleme medicale serioase . Am vorbit cu ea tot si in toate felurile ca sa inteleaga dar ea continua in felul ei . Nu pot sa scriu aici multe . Va multumesc pentru timpul si sfatul acordat .
Multumesc pentru sfaturi si clarificari .
Nu mai locuim impreuna de cateva luni . Mama are o pensie din care poate trai fara probleme, nu asta e problema . Ea nu stie să se descurce , sa traiasca singura - sa puna rufe in masina de spalat , sa plateasca facturi , sa comande telefonic un taxi sau sa semnaleze o defectiune la electricitate sau gaze, etc, etc lucruri elementare - plus ca are cataracta la ambii ochi neoperata ,probleme cardiace cu 2 stenturi si alte probleme de sanatate.
Am discutat cu ea sa accepte un ajutor in gospodarie dar nu accepta pe nimeni si tare greu se va gasi persoana care sa o accepte pe mama cu felul ei de a fi . Este o persoana foarte dificila , nici cu cei din vecini nu are nici o relatie. Cand nu stie cum sa o scoata la capat ma suna sa merg sa rezolv , eu sunt" menajera "si tot ce are nevoie , ceea ce ei ii convine , profitand de faptul ca mereu mi-a trecut supararea si nu am lasat-o .
Am ajuns la capătul capătului . La un camin de varstnici nu vrea sa stea , ajutorul unei alte persoane nu vrea ,asa am ajuns sa cer ajutor aici . Chiar nu ma mai intereseaza si nu imi doresc nici un procent din mostenire . In opinia ei , cu acest contract de intretinere incheiat cu ea mă "ține langa ea si la cheremul ei " si nu va cere rezilierea niciodata .
Multumesc pentru raspuns . Legal eu sunt proprietara acelui apartament ori lasand-o sa locuiasca singura acolo , as vrea sa isi ia inapoi proprietatea cu toate actele legale necesare . La varsta care este mama ,81 de ani , poate sa produca din nestiinta , sau cine stie cum , daune vecinilor sau ceva de genul , ori eu nu vreau sa platesc pagube din cauza ei . Nu vreau nici proprietatea nici obligatiile ce revin proprietarului , acesta este motivul pentru care vreau rezilierea contractului. Daca mama nu a vrut sa se comporte ca un om normal si sa ma lase sa am grija de ea , sa fie pe cont propriu si sa se descurce .As dori sa-mi spuneti in ce fel pot rezilia contractul .
Buna seara , va rog sa ma ajutati in aceasta situatie :
Sunt unicul copil si in 1996 am incheiat cu parintii mei un contract de intretinere pe timpul vietii iar ei mi-au cedat cu drept de proprietate apartamentul in care locuiau , pastrandu-si dreptul de folosinta pe timpul vietii.
In 2004 tatal meu a decedat . Eu am locuit apoi cu mama mea in acel apartament . Mama are acum 81 de ani si convietuirea a devenit de nesuportat din cauza comportamentului ei . Eu doresc sa reziliez contractul de intretinere fara nici o pretentie si legal sa nu mai fiu intretinatorul ei .Va rog inca o data sa-mi spuneti , ce pot face in situatia dată intrucat sanatatea mea s-a deteriorat in mare parte din cauza mamei mele si nu pot continua viata in acest fel . Mentionez ca ea poate locui in acelasi apartament ca si pana acum deoarece eu am unde sa locuiesc in alta parte. Si inca un lucru : cum ramane cu partea din contract privind pe tatal meu , fata de care mi-am respectat indatoririle contractuale . Ce căi sunt de urmat ?
Va multumesc anticipat .
Buna ziua ,
Doresc sa obtin un bilet de recuperare in statiune prin casa de pensii .
Sunt salariata si am salariul minim pe economie insa mai am un venit din inchirierea unui apartament. Va rog sa-mi spuneti , cum voi plati biletul de tratament : 50% din salariu sau 50% din total venit ?
Răspuns la discuția Tulburarea linistii noaptea
Vă mulțumesc .
Răspuns la discuția Tulburarea linistii noaptea

POPA GHEORGHE a scris:

Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_361...
Vedeti art.2 pct. 25-27

Intrebarea este cine pune in aplicare prezenta lege , ? din moment ce agentii de la politia locala chemati prin 112 in miezul noptii , nu au facut nimic !
De fapt au facut ceva , !!! Mi-au luat datele mele din CI .
Buna ziua ,
Locuiesc la bloc si am un vecin care mereu face petreceri , uneori in fiecare sfarsit de saptamana .Nu poti sa te odihnesti si te doare capul cand se aude in boxe cum bate ritmic basul acela exasperant , toata noaptea , pana in zori .
Am sunat de 2 ori la 112 , agentii au venit, muzica a incetat in acea noapte dar nu a tinut prea mult pentru ca la cateva zile a inceput din nou . Nu cunosc daca i- au dat un avertisment sau nu .
Intrebarea este : ce se poate face ca acest om necivilizat sa ne lase sa ne odihnim? La cine trebuie apelat ? Ca cetateni ai unei tari civilizate , nu avem sprijin din partea celor in drept sa aplice legea ?
Va multumesc anticipat .
Răspuns la discuția Pensionare
Multumesc pentru raspuns . Intrebarea mea era ce penalizari presupune pensionarea mea in acest an , 2018.