avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Activitate ancris

Activitate ancris

Multumesc pentru timpul acordat si pentru raspuns. Ce este atat de dubois?? Nu e mai bine sa sufli in ciorba decat sa ajungi sa sufli in iaurt??? Ce este atat de deranjant ca vreau sa ma asigur,pentru ca niciodata nu stii ce iti rezerva viata???
Va rog mult sa ma ajutati cu Legea si articolul care reglementeaza inscrierea datelor personale ale sotului intr-un act de vanzare a unui imobil mostenit. Si cand am cumparat apartamentul-locuinta familiei- au fost trecute datele de identificare ale sotului si nu a fost necesara prezenta, si este bun comun. Suma provenita din vanzarea mostenirii nu e bun comun. Asa ca, exemplul dat de dvs nu este unul concludent..
Multumesc pentru raspuns. Ok..trebuie facuta verificarea si sunt de acord. Dar de ce trebuie sa il treaca in actul de vanzare cumparare. Nu poate mentiona doar ca sunt casatorita la data intocmirii contractului de vanzare cumparare?? eu nu inteleg rostul trecerii datelor lui personale in contractul de vanzare-cumparare. Daca se poate mi-ar fi de folos un art din codul civil.
Buna ziua

Am mostenit apartamentul parintilor ,am succesiunea facuta si vreau sa vand apartamentul. La notariat mi s-a cerut certificatul de casatorie pentru a-l introduce si pe sot in actul de vanzare-cumparare,chiar daca nu este necesara prezenta lui la semnarea contractului de vanzare. Ce lege reglementeaza introducerea datelor sotului ,atata timp cat el nu apare nicaieri in succesiunea dupa parintii mei? Multumesc
Răspuns la discuția divort,pensie alimentara din ce??
Si asta e adevarat....distrus in urma divortului si separarii de familie....o sa duca firma in faliment....numai ca sa nu plateasca pensie.#-o X-( Asta este...imi pare rau ca nu exista si la noi asa cum am vazut prin filme....daca as gasi pe cineva care ar fi avut o problema similara..si ar fi castigat...si l-ar fi obligat sa mentina un anumit nivel de viata copiilor...si sa mai plateasca si vre-o pensie sotiei...care spre exemplu...ar putea sa nu aibe un salariu....asa..pana va reusi ea sa se angajeze....ce mi-ar mai placea....mult,,..mult.Pentru ca,daca sotia a stat acasa si a avut grija de copii...traind numai si numai din afacerile lui...la un divort cu ce se alege???Cu o penise de 100 lei???Si el se spala pe maini ca...dintr-o data nu mai are nici un fel de venit??? E dreptate asta??
Cand m-am hotarat sa dau divort,m-am gandit ca totul va fi simplu...pentru ca,chiar daca niciodata nu a avut un salariu, ridicarea ritmica a dividendelor timp de 3 ani va demonstra care sunt veniturile anuale si ca o parte din ele va revenii copiilor. Eu am un venit salarial destul de bunicel..dar nu inteleg de ce copii nu ar putea avea acelasi nivel de viata castigand un procent din ce profit obtine el. Este foarte adevarat ca,probabil dupa divort nu va mai declara dividende,m-am gandit si la asta,dar am sperat ca printr-o simpla demonstratie ca el avea acele venituri constant,pensia alimentara sa fie calculata in functie de asta.Pacat ca ,inca nu am reusit sa facem un cod al familiei care sa protejeze copii de viclenia parintilor. In loc sa se atace intre ei...s-ar gandii mai bine ca totul se rasfrange pe copii. Multumesc mult inca odata
Multumesc pentru raspuns...dar unde e dreptatea??Daca el are aceste venituri din dividende..constante cel putin in ultimii doi ani,si va castiga in continuare la fel...de ce copii sa nu beneficieze de sumele adevarate pe care le poate avea?? Chiar nu exista o lege in Romania asta pe care sa poti sa te bazezi ???
Vreau sa divortez,dar sa si obtin pentru copii minori pensie alimentara. Sotul NU are absolut nici un venit salarial,ci numai venituri din dividende care sunt insa foarte ,foarte mari la firma la care este unic asociat.Cum se procedeaza in cazul acesta??Mi se va stabili o pensie minima??