avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Activitate AdrianZet

Activitate AdrianZet

Buna ziua!
Am rugamintea sa ma indrumati cum sa formulez o solicitare in instanta pentru a recupera o suma de bani, imprumutata unei persoane care acum imi ignora mesajele si m-a blocat pe retelele de socializare unde puteam comunica, cu aceasta.
Am fost deja la politie si mi-au spus ca nu tine de competenta lor si sa formulez o solicitare in instanta.

Asa pe scurt, am rugamintea sa ma indrumati ce trebuie sa trec pe solicitarea formulata instantei la:
-in drept...
-in fapt...
-Si cum as putea solicita ajutor judiciar? deoarece mi s-a desfiintat postul din cauza pandemiei si beneficiez de indemnizatie de somaj momentan.

Am extrase bancare si conversatiile din care reies toate solicitarile sumelor transferate, precum si dovada ca dupa 1 an si ceva de la primirea unor sume de bani si contactarea acelei persoane de cateva ori, se eschiveaza mereu, ba ca nu are bani, ba ca a vrut sa ma contacteze dar si-a schimbat numarul de telefon, ba ca nu i-au aprobat un credit si ulterior dupa ultima intrebare referitoare la cand va incepe sa imi retuneze din bani, m-a blocat pe retelele de socializare.
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat acestor randuri si pentru orice sfat care ma poate ajuta sa imi recuperez banii in instanta, pentru ca a picat deja calea amiabila si apelarea la bunul simt al persoanei in cauza.

Cu stima,
Adrian
Multumesc pentru raspuns. Ce ma deranjeaza maxim este modul in care se petrec lucrurile. Cand am depus eu plangere la politie ca am fost atacat verbal si fizic de vecinul mentionat mai sus, am fost intrebat daca am martori, dovezi (si din cate stiu acesta a fost doar atentionat de politisti iar eu pentru ca doresc doar sa ma protejez si sa ma simt putin mai in siguranta, pot fi santionat penal doar pentru ca am instalat o camera) ...insa, in cazul de fata,a fost suficient doar sa declare vecinul ceva si nu s-a facut absolut nicio verificare, nu am fost intrebat nimic de nimeni (pana la urma poate fi doar o camera falsa si cum ar putea dovedi vecinul sau altcineva cele sustinute in plangerea penala?!)

- Daca de exemplu scot camera si las carcasa, doar pentru a crea un "disconfort" celor cu rele intentii, as putea avea de suferit ulterior?

(Nu doresc sa spionez si nu am nicio intentie de a folosi inregistrari sau ceva de genul, doar sa descurajez aceste comportamente total necivilizate, stiind ca ar putea fi urmariti de cineva..)
Va multumesc.
Buna ziua.
Pentru ca am niste vecini foarte agresivi fizic si verbal, am instalat o camera de supraveghere la balcon (eu locuind la etajul 4) sa am macar un sentiment de siguranta si vecinul care locuieste la casa de peste drum, a depus plangere penala impotriva mea si am fost chemat la politia municipala sa dau cu subsemnatul, solicitandu-mi-se sa scot camera sau dosarul va ajunge in instanta.
Am instalat camera dupa ce am gasit masina parcata pe strada din fata blocului avariata de un alt autoturism si ulterior zgariata din fata pana in spate cu un obiect ascutit. Acest vecin mentionat mai sus, m-a chemat si a zis ca il spionez si ca as fi informator la politie si daca nu scot camera, imi distruge masina cu ciocanul. Imediat ce i-am zis ca nu voi lua camera, a lovit masina cu piciorul sub ochii mei si apoi a incercat sa ma loveasca cu pumnul.
- as dori sa stiu daca este intr-adevar infractiune sa montezi o camera, fara a folosi acele inregistrari (mai ales ca unghiul de vizualizare a camerei acopera strict strada si in niciun caz gardul vecinului),
- pot fi chemat in instanta daca refuz sa scot camera?
- exista vreo solutie sa pastrez camera si sa nu platesc ulterior amenzi sau sa ma aleg cu dosar penal? (camera nu este montata cu autorizatie).

Va multumesc mult pentru timpul d-voastra si pentru orice sfat ajutator.
Cu stima,

Adrian
Multumesc pentru raspunsuri. Am sunat politia de 3 ori cand fuma. Au sosit dupa vreo 30 minute si imediat ce a auzit miscare a disparut in casa si asta a fost tot. Apoi mi-au reprosat cei de la politie ca nu pot sa vina pentru o tigara, ca ei au lucruri mai importante de facut. Sper doar sa rezolv ceva prin asociatie, in caz contrar sa merg mai departe la Primarie si sa fac acolo o sesizare.
Multumesc pentru raspuns. Dar nu este ilegal sa-l filmez? Si daca il filmez, pot folosi apoi acele probe, fara sa mi se faca dosar penal? (Pentru ca cei de la politie mi-au spus ca nu am voie sa-l filmez fara acordul lui si ca daca o fac mi se face dosar penal).
Buna ziua.
Am rugamintea sa ma ajutati cu niste pareri referitor la o situatie cu care ma confrunt si nu reusesc sa rezolv nimic intr-un mod civilizat.
Pe scurt, un vecin fara gram de bun simt, fumeaza si consuma bauturi pe casa scarii, la inceput pentru ca avea piciorul in ghips si apoi pentru ca nu i-a zis nimeni nimic, a ajuns sa stea cu paharul si sa fumeze tigara dupa tigara.
Am incercat sa discut civilizat cu el si a devenit agresiv, adresandu-mi injurii si fiind foarte ofensat ca ii spun ce sa faca la dansul la usa, fapt pentru care mi-a si amenintat familia si pe mine cu moartea si ulterior a fost implicata politia. Din ce am realizat, sunt singurul afectat de nesimtirea lui si discutand cu presedintele de asociatie, mi-a raspuns sec ca dansa nu este afectata de acest lucru si ca nu se baga.
- As dori sa stiu: daca fac o solicitare scrisa catre asociatie, ei au obligatia de a lua masuri? (in sensul de a il informa asupra respectarii spatiului comun, de a pune afise cu fumatul interzis)
- Daca politia nu poate face nimic, decat daca il gaseste cu tigara "in gura" pe casa scarii si daca presedintele de asociatie nu ia nicio masura in acest sens, dupa o solicitare scrisa, mai am vreo optiune pentru a descuraja aceste nesimtiri?
Va multumesc mult pentru timpul dvs si pentru orice raspuns ajutator.
Buna seara.
Mai jos voi cita un subiect deschis cu aproximativ o luna in urma si apoi voi cita raspunsul primit de la Primarie dupa mai multe sesizari facute in acest sens. Poate reusesc sa obtin cateva sfaturi ajutatoare si sa solutionez macar partial aceasta situatie.

"Buna ziua.
As dori sa stiu ce optiuni am in solutionarea unor abuzuri din partea vecinilor, printre care se afla si presedintele de asociatie, probleme ce le voi detalia mai jos:

- exista 4 vecini (printre care si presedintele de asociatie) in scara care sunt solidari in a face abuzuri, gen: compartimentarea in 4 a spatiului verde al blocului, unde au indepartat gardul viu, au turnat beton si au amenajat parcari private; au compartimentat spatiul de la subsolul blocului unde au pus usi metalice si lacate pentru a depozita muraturi si mai stiu eu ce; au restrictionat accesul spre spatele blocului, punand garduri si lacat pe usa ce duce spre spatele blocului.

Deoarece presedintele de asociatie are 2 apartamente in aceasta scara si inca 2 apartamente sunt nelocuite, acesti 4 vecini reprezinta majoritatea si decid ei totul fara a urma caile legale sau fara a tine cont de bunul simt si pe deasupra, 2 familii dintre acestea 4 au declarat mai putine persoane pentru plata cheltuielilor. Intr-un apartament locuiesc 6 persoane si au declarat doar 3, la celalalt locuiesc 3 persoane si doar 2 sunt trecute la plata.

1) Carei autoritati m-as putea adresa? (La asociatie am epuizat deja toate optiunile, fara vreun rezultat)
2) Ce legi sau ce regulament ma pot ajuta sa stopez aceste abuzuri?"


Raspunsul celor de la Primarie:

"Revin cu noutati referitor la subiectul deschis cu ceva timp in urma. In urma unei petitii adresate Primariei, am primit urmatoarele:

"Urmare a petitiei dvs. inregistrata la Municipiul....... prin care reclamati faptul ca unii proprietari din apartamentele din blocul in care locuiti au amenajat abuziv pe spatiul verde din laterala blocului, locuri de parcare si faptul ca la parterul aceluiasi bloc sunt construite balcoane cu dimensiuni mai mari decat cele de la nivelurile superioare, va comunicam urmatoarele:
- in urma verificarii in teren, s-a constatat faptul ca pe laterala blocului exista amenajari provizorii pentru parcarea autovehiculelor si la parterul blocului sunt construite balcoane;
- asa cum a rezultat in urma discutiilor cu unii locatari din zona, balcoanele sunt construite cu mult de 3 ani in urma, la fel si amenajarile provizorii pentru parcare;
- in zona blocurilor de locuit, asociatiile de proprietari cu sprijinul administratiei publice, pot intretine spatiile verzi in bune conditii;
- in conformitate cu prevederile Legii 50/1991, art. 31 - dreptul de a constata contraventiile si de a aplica amenzile se prescrie in termen de 3 ani de la data savarsirii faptei;
- amenajarea unor noi locuri de parcare in zonele rezidentiale aglomerate constituie o prioritate a Municipiului."

Citez reaspunsul celor de la Primarie, care imi spun doar ca nu mai pot aplica amenzi pentru cele sesizate, insa asta nu face ca totul sa fie legal si sa ramana in continuare neschimbat, sau ma insel?! Eu nu m-am dus sa sesizez aceste abuzuri pentru a lua cineva amenda, am sperat sa se ia masuri pentru impiedicarea si descurajarea acestor abuzuri.

In continuare toti cei care locuiesc aici platesc impozit pentru cei 4 care si-au amenajat "parcari provizorii" de mai mult de 3 ani dupa spusele celor ce au facut verificari.

- Pot merge mai departe si daca da, unde si ce as mai putea face in acest sens?"

Multumesc anticipat pentru orice ajutor.
Buna ziua. Revin cu noutati referitor la subiectul deschis cu ceva timp in urma. In urma unei petitii adresate Primariei, am primit urmatoarele:

"Urmare a petitiei dvs. inregistrata la Municipiul....... prin care reclamati faptul ca unii proprietari din apartamentele din blocul in care locuiti au amenajat abuziv pe spatiul verde din laterala blocului, locuri de parcare si faptul ca la parterul aceluiasi bloc sunt construite balcoane cu dimensiuni mai mari decat cele de la nivelurile superioare, va comunicam urmatoarele:
- in urma verificarii in teren, s-a constatat faptul ca pe laterala blocului exista amenajari provizorii pentru parcarea autovehiculelor si la parterul blocului sunt construite balcoane;
- asa cum a rezultat in urma discutiilor cu unii locatari din zona, balcoanele sunt construite cu mult de 3 ani in urma, la fel si amenajarile provizorii pentru parcare;
- in zona blocurilor de locuit, asociatiile de proprietari cu sprijinul administratiei publice, pot intretine spatiile verzi in bune conditii;
- in conformitate cu prevederile Legii 50/1991, art. 31 - dreptul de a constata contraventiile si de a aplica amenzile se prescrie in termen de 3 ani de la data savarsirii faptei;
- amenajarea unor noi locuri de parcare in zonele rezidentiale aglomerate constituie o prioritate a Municipiului."

Citez reaspunsul celor de la Primarie, care imi spun doar ca nu mai pot aplica amenzi pentru cele sesizate, insa asta nu face ca totul sa fie legal si sa ramana in continuare neschimbat, sau ma insel?!

In continuare toti cei care locuiesc aici platesc impozit pentru cei 4 care si-au amenajat "parcari provizorii" de mai mult de 3 ani dupa spusele celor ce au facut verificari.

- Pot merge mai departe si daca da, unde si ce as mai putea face in acest sens?

Multumesc anticipat pentru orice ajutor.
Multumesc pentru raspunsuri. Sunt multe de zis in acest sens, dar ca sa punctez doar cateva dintre neregulile ce au loc aici, voi da doar cateva exemple:

- sunt minoritate in aceasta scara de bloc, deoarece acele pierderi de apa mentionate mai sus nu au fost de fapt pierderi de apa (o familie din bloc, care se afla in relatii foarte bune cu Presedinta de asociatie s-a racordat ilegat la reteaua de apa curenta si a consumat cu nesimtire. Dupa repetate reclamatii a venit comitetul executiv si a descoperit unde se pierdeau acei metri cubi de apa ani la rand si totusi nu s-a intamplat nimic. Doar ii adauga acelei familii cate 1 metru cub in plus lunar.
- alta familie din bloc au facut incalzire prin pardoseala, racordandu-se ilegal la instalatia de incalzire centralizata si declarau 2-3 unitati lunar (avand toti repartitoare). Presedintele asociatiei stia acest lucru si a ales sa il ignore 2-3 ani.
- cele 2 familii mai sus mentionate cu Presedinta de asociatie si inca o familie, si-au amenajat parcari private, defrisand cativa copasi, eliminand complet gardul viu si ocupand abuziv spatiul verde comun al blocului. Acestia sunt majoritatea si dupa cateva sesizari la Primarie, nu s-a solutionat nimic. Acesti locatari sunt foarte solidari si ei decid totul. Or, ce sanse as avea eu sa ajung a exercita responsabilitatea de presedinte cand majoritatea locatarilor sunt cei care fac abuzuri in frunte cu Presedintele asociatiei?!

Multumesc pentru raspuns. Sunt obisnuit sa nu mi se ceara niciodata acordul pentru orice se face in aceasta scara, insa macar sa fi fost informat de aceste modificari, sa stiu cum gestionez banii. Pe langa incompetenta socanta a Presedintei asociatiei, am platit deja cativa ani pierderi de apa potabila (in medie de 30mc lunar pierderi pe scara) plus alte imbunatariri inutile (placarea peretilor si pardoseala la intrarea in bloc cu piatra naturala, lucrare efectuata de un locatar din bloc (urmand ca mai apoi sa se acumuleze apa la intrarea in scara dupa fiecare ploaie), lucrare ce a fost suprataxata, impusa la plata si efectuata tot asa, fara a fi fost informat). Daca lucrarea X costa in mod normal 20 lei, fiind efectuata in scara mea de bloc, costul lucrarii X este de regula 200lei in actele Presedintei de asociatie,(proprietara a 2 imobile in scara mea de bloc) care este si Judecator si Calau si orice vrea dansa.
Ideea este ca in scara 3 apartamente nu sunt locuite si aceste costuri vor creste cand se divizeaza in 7 si dupa mai multe facturi medicale ridicate, nu pot suporta acum si aceste costuri impuse doar ca un moft al Comitetului executiv care face abuzuri de cand exista.