avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Activitate diana_ilie07

Activitate diana_ilie07

Buna ziua! Ma confrunt cu o situatie cu o situatie ciudata. Am vandut o masina acum 4 ani catre o persoana din Bucuresti, care nu a binevoit sa o inmatriculeze sau sa o ia in evidenta la primarie. Mentionez ca eu am scos fiscal si am scos-o din evidenta de la primaria de care apartineam atunci (intre timp mi am mutat domiciliul pe Bucuresti). Persoana in cauza m-a contactat pentru ca a pierdut talonul masinii si nu o poate vinde in situatia de fata. Eu consider ca nu ar fi nicio problema ca actualii proprietari sa vanda o masina fara talon, atat timp ca au in continuare actul de vanzare cumparare. Problema lor este de fapt ca nu au luat-o in evidenta si probabil vor sa evite amenzi. Ca sa pot scoate eu alt talon, inseamna sa fac modificari in Cartea masinii, avand in vedere ca intre timp mi-am schimbat domiciliul. Pe de alta parte, sub ce baza legala pot face eu modificarile astea in cartea masinii daca eu nu mai sunt legal proprietar? Apar in continuare ca ultim proprietar pe carte doar pt ca dansii nu au inmatriculat masina respectiva. Dar este legal in vreun fel sa scot eu talon pe numele meu in situatia data?

Va multumesc!
Buna ziua!

Am o nelamurire despre un subiect care a fost deja abordat pe forum, insa nu are inca raspuns. Este vorba de un bloc cu 2 etaje si pod tehnic, la stadiul de constructie - fundatie. Dezvoltatorul a oferit celor de la ultimul etaj spatiul din pod aflat deasupra apartamentului fiecaruia, insa in actele imobilului acest spatiu apare ca spatiu comun.

Am inteles ca in acest caz, proprietarii apartamentelor de la parter si etajul 1, trebuie sa accepte in unanimitate incetarea calitatatii de drept comun. Dar in clipa de fata singurul proprietar este dezvoltatorul blocului, cumparatorii fiind in stadiul de antecontract, situatie in care ne aflam si noi.

Am semnat un antecontract, am platit un avans pt un apartament de la etajul doi, pentru care nu avem decat promisiuni ca vom primi si spatiul din pod aferent. Din discutiile cu notarul, am inteles ca la finalizarea blocului, in contract se va trece spatiul alocat fiecaruia de la etajul 2, cu drept de folosinta doar. Insa eu doresc sa extind apartamentul, sa montez scara interioara si sa construiesc pereti in pod.

Exista o varianta mai rapida si sigura prin care dezvoltatorul (ca unic proprietar in clipa de fata) sa faca vreun demers pentru a inceta calitatea de drept comun a podului in favoarea cumparatorilor de la ultimul etaj?

Si se poate face acest lucru inainte de contractul final, pentru a avea o garantie ca vom primi cota parte din pod? La momentul de fata, blocul nu are CF sau alte acte, in afara de autorizatia de constructie,

Va multumesc!