avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract apartament etaj 2/P+2, pod netrecut in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract apartament etaj 2/P+2, pod netrecut in acte

Buna ziua!

Am o nelamurire despre un subiect care a fost deja abordat pe forum, insa nu are inca raspuns. Este vorba de un bloc cu 2 etaje si pod tehnic, la stadiul de constructie - fundatie. Dezvoltatorul a oferit celor de la ultimul etaj spatiul din pod aflat deasupra apartamentului fiecaruia, insa in actele imobilului acest spatiu apare ca spatiu comun.

Am inteles ca in acest caz, proprietarii apartamentelor de la parter si etajul 1, trebuie sa accepte in unanimitate incetarea calitatatii de drept comun. Dar in clipa de fata singurul proprietar este dezvoltatorul blocului, cumparatorii fiind in stadiul de antecontract, situatie in care ne aflam si noi.

Am semnat un antecontract, am platit un avans pt un apartament de la etajul doi, pentru care nu avem decat promisiuni ca vom primi si spatiul din pod aferent. Din discutiile cu notarul, am inteles ca la finalizarea blocului, in contract se va trece spatiul alocat fiecaruia de la etajul 2, cu drept de folosinta doar. Insa eu doresc sa extind apartamentul, sa montez scara interioara si sa construiesc pereti in pod.

Exista o varianta mai rapida si sigura prin care dezvoltatorul (ca unic proprietar in clipa de fata) sa faca vreun demers pentru a inceta calitatea de drept comun a podului in favoarea cumparatorilor de la ultimul etaj?

Si se poate face acest lucru inainte de contractul final, pentru a avea o garantie ca vom primi cota parte din pod? La momentul de fata, blocul nu are CF sau alte acte, in afara de autorizatia de constructie,

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 17:19, 14 Martie 2018
Aveti dreptate, am mai vazut subiectul acesta pe forum de curand. Am impresia ca a ramas fara raspuns pentru ca intrebarile dvs presupun o discutie foarte lunga sa poata raspunde cineva pe deplin macar la o parte dintre ele. Si la cele pe care le veti formula cand auziti ce raspunsuri primiti...
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2018
CaraD, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mansarda in podul blocului pillfed_guitar pillfed_guitar Buna ziua, Ma numesc Adrian, am 23 de ani. Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc cu 9 etaje. Acoperisul acestui bloc este tip \\"in doua ape\\", adica ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate asupra podului mihai83c mihai83c Buna seara!Vreau sa cumpar un apartament cu doua camere situat la etajul 4/4 al unui bloc nou construit cu pod.Blocul este prevazut cu pod care este impartit ... (vezi toată discuția)
Mansardare georgele georgele Buna ziua, Locuiesc intr-un imobil situat la ultimul etaj,pe contract scrie mansarda,vreau sa-mi construiesc o camera de aproximativ 20 mp,asta inseamna sa ... (vezi toată discuția)