avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mansardare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mansardare

Buna ziua,

Locuiesc intr-un imobil situat la ultimul etaj,pe contract scrie mansarda,vreau sa-mi construiesc o camera de aproximativ 20 mp,asta inseamna sa ridic acoperisul pe acea suprafata cu 1.7m.Mentionez ca apartamentul meu este cu 1 camera,are suprafata totala de 36 mp.Blocul este prevazut cu pod dar nu exista nici o cale de acces in pod.Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac,daca am nevioe de semnaturile locatarilot din ambele scari e.t.c.Blocul este constructie noua din anul 2008.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:52, 18 Martie 2010
Nu am inteles exact ce anume vreti sa faceti si cum, dar inteleg totusi ca vreti sa realizati o constructie. In primul rand trebuie sa mergeti la primarie si sa explicati la biroul unde se dau autorizatiile de constructie ce anume vreti sa faceti cu podul si cu acoperisul.
Daca se intrevede posibilitatea unei autorizatii de constructie, atunci trebuie sa faceti contract de vanzare-cumparare cu proprietarii de pe scara Dv. pentru ca este vorba de vanzarea unei parti din cota-parte indiviza a fiecaruia dintre ei catre Dv. care veti dobandi astfel o suprafata cu caracter util. Aceasta vanzare-cumparare se face la notar.

Domnule @georgele, ar fi fost nemaipomenit daca ati fi dat un titlu post-ului dvs in asa fel incat daca acest topic mai intereseaza pe cineva, sa fie foarte simplu de accesat, de exemplu: Construire mansarda - sfaturi, conditii. Uitati, daca dvs. dadeati o simpla cautare aici pe forum, cred ca gaseati ceva raspunsuri - pentru ca asemenea teme sau mai discutat pe forum...
Nu stiu de ce, dar observ ca mai multi useri procedeaza la fel, crezand probabil ca propun teme de discutie "unice", gen: Asociatia de proprietari. Mai vine cineva, vrea sa propuna acelasi lucru, dar topic-ul este propus ca si Asociatie de proprietari si dai cu discutia pe probleme care intr-adevar le putem incadra f. bine in topic-ul propus - as. prop. dar de fap subiectul discutat se refera la ceva punctual din cadrul as. prop. Este clar ca nimeni nu va mai putea gasi usor raspunsurile la tema dicutata...
Cu respect,
~ Conținut șters la cerere ~
Cumpararea unui spatiu comun asa cum este podul de care discutam este foarte greoaie si necesita acordul prin notariat al tuturor proprietarilor, modificarea coeti parti de proprietate comuna a tuturor apartamentelor, etc.
Solutia mai convenabila este contractul de concesiune facut cu asociatia pentru a folosi acest spatiu, conform legii 230/2007. Fiind un contract ce poate fi facut pe o perioada de pana la 49 de ani puteti obtine si autorizatiile necesarea pentru amenajare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate asupra podului mihai83c mihai83c Buna seara!Vreau sa cumpar un apartament cu doua camere situat la etajul 4/4 al unui bloc nou construit cu pod.Blocul este prevazut cu pod care este impartit ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis mansarda bloc cristian82 cristian82 Buna ziua, acum aproximativ un an ne-am mutat in apartamentul situat la mansarda unui bloc cu 6 etaje. Blocul este o constructie din anii \'90, iar ... (vezi toată discuția)
construire acoperis bloc bisy83 bisy83 Buna ziua. La noi in bloc s-a mutat un arhitect la etajul 4 care s-a hotarat sa faca acoperis blocului si i-a convins si pe cei de la et 4.Au inceput ... (vezi toată discuția)