avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina vanduta si neinmatriculata de actualul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina vanduta si neinmatriculata de actualul proprietar

Buna ziua! Ma confrunt cu o situatie cu o situatie ciudata. Am vandut o masina acum 4 ani catre o persoana din Bucuresti, care nu a binevoit sa o inmatriculeze sau sa o ia in evidenta la primarie. Mentionez ca eu am scos fiscal si am scos-o din evidenta de la primaria de care apartineam atunci (intre timp mi am mutat domiciliul pe Bucuresti). Persoana in cauza m-a contactat pentru ca a pierdut talonul masinii si nu o poate vinde in situatia de fata. Eu consider ca nu ar fi nicio problema ca actualii proprietari sa vanda o masina fara talon, atat timp ca au in continuare actul de vanzare cumparare. Problema lor este de fapt ca nu au luat-o in evidenta si probabil vor sa evite amenzi. Ca sa pot scoate eu alt talon, inseamna sa fac modificari in Cartea masinii, avand in vedere ca intre timp mi-am schimbat domiciliul. Pe de alta parte, sub ce baza legala pot face eu modificarile astea in cartea masinii daca eu nu mai sunt legal proprietar? Apar in continuare ca ultim proprietar pe carte doar pt ca dansii nu au inmatriculat masina respectiva. Dar este legal in vreun fel sa scot eu talon pe numele meu in situatia data?

Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2018
diana_ilie07, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:18, 31 Martie 2018
Atat timp cat dv ati tranzactionat dreptul de proprietate asupra vehiculului in urma cu 4 ani,nu se justifica sa va implicati in solutionarea problemei de care este responsabil exclusiv detinatorul vehiculului care nu a binevoit sa finalizeze procedura de inmatriculare auto

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto fbo fbo Buna seara. Am vandut o masina in 2009 cu, contract V-C am scos certificat fiscal pe care l-am dat cumparatorului, acesta avand domiciliu in aceiasi ... (vezi toată discuția)
Masina cumparata fara sa cunosc adevaratul proprietar... georgiana92 georgiana92 Saptamana aceasta am cumparat o masina din Sibiu, am vazut-o pe internet am contactat vanzatorul ne-am inteles sa ne intalnim si am cumparata. Problema ii ca ... (vezi toată discuția)
Cum radiez un autoturism la schimbarea propietarului? bogdanalexandru13 bogdanalexandru13 Vreau s vand un autoturism care nu are timbrul de mediu platit. Autoturismul este inmatriculat pe RO din 1997. Din ce am citit radierea se face cand ... (vezi toată discuția)