avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Masina cumparata fara sa cunosc adevaratul ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Masina cumparata fara sa cunosc adevaratul proprietar...

Saptamana aceasta am cumparat o masina din Sibiu, am vazut-o pe internet am contactat vanzatorul ne-am inteles sa ne intalnim si am cumparata.
Problema ii ca el nu era adevaratul proprietar de pe cartea de identitate a masinii ci un alt domn din Bucuresti pe care nici el nu il cunoaste. Masina ii inmatriculata pe Romania si are numere de Bucuresti (eu sunt din Hunedoara). La masina am primit cartea de identitate, talonul, asigurarea si rovinieta de la vanzatorul din Sibiu si mai trebuie sa primesc de la el certificatul fiscal ce o zis ca mi-l trimite prin posta.
Cum as putea sa inmatriculez masina pe numele meu? Ca nu exista nici un contract de vanzare-cumparare... Mi-e frica sa circul cu masina avand proprietar ce nu il cunosc... si nu vreau sa am probleme sau sa ma trezesc fara masina dupa ce am dat banii pe ea....
Astept raspuns.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: georgiana92 , utilizator 15:43, 9 August 2014
Intai actionati si apoi intrebati, acum intrebati degeaba. Cum credeti ca vreodata o sa va dea certificat fiscal cand nu e proprietarul?
Veti ajunge la judecata cu proprietarul din acte daca vreti sa inmatriculati masina pe numele dvs.
Cum dovediti ca ati cumparat daca nu aveti contract ?
1
-si mai trebuie sa primesc de la el certificatul fiscal ce o zis ca mi-l trimite prin posta.

Va confruntati cu o situatie dificila,deoarece,nu veti primi certificatul fiscal,deoarece
Problema ii ca el nu era adevaratul proprietar de pe cartea de identitate a masinii

Daca vanzatorul nu este inregistrat in cartea de identitate auto,pe cale de consecinta ,auto nu a fost luata in evidenta fiscala pe rolul fiscal al vanzatorului,motiv pentru care legal,nu exista posibilitatea punerii la dispozitie de certificat fiscal
2-Initial afirmati
Saptamana aceasta am cumparat o masina din Sibiu,
,ceea ce presupune procedura legala de achizitie prin incheierea de document autentificat sau prin unitate specializata,ulterior reveniti cu precizarea
Ca nu exista nici un contract de vanzare-cumparare...

Ce este mentionat pe vers0-ul talonului ?
3-Va confruntati cu o situatie total neplacuta in care ati materializat actul de vointa si ati achitat o contravaloare auto-fara incheierea de documente legale ,sunteti detinatorul unui bun mobil fara forme de provenienta
4-Termenul legal de finalizare procedura de inmatriculare auto este de 30 de zile
Dv detineti un bun mobil pentru care nu detineti documente de proprietate,iar in caz de eveniment/control in trafic,riscati sa suportati consecintele legale
5-Pentru solutionare contactati proprietarul din cartea de identitate si parcurgeti procedura legala tranzactionare bun mobil
"gi-jane2"
Daca am intrebat, am intrebat ca nu stiam... nu ca sa imi puneti intrebari. M-ati lamurit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto ciprianul ciprianul buna seara! Am cumparat o masina de la un intermediar cu numere de neamt. vanzatorul avea dovada anaf ca taxa a fost platita si nerecuperata . toate bune si ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina floringamanus floringamanus am cumparat o masina inmatriculata pe firma am toate documentele masini talon si carte identitate,nu am factura nu am fiscal masina a fost cumparata de la o ... (vezi toată discuția)
Duplicat ci auto epoepo epoepo Buna ziua Am cumparat recent cu contract de vanzare cumparare de mana un auto inmatriculat in RO...ulterior perfectionarii tranzactiei trebuia sa primesc ... (vezi toată discuția)