Ideea era ca eu am nevoie de legea care spune ca un partaj se face in cadrul unui proces numai si numai in instanta fie ca partile se inteleg sau nu.
Din raspunsul dn-lui paulflorea-asociatii, avocatul de aici poate intelege ca atata timp cat partile se inteleg asupra modului de impartire a bunurilor nu este necesar sa deschida o actiune in tribunal.
Invoiala trebuie facuta tot in instanta? Este specificat undeva daca se face in cadrul procesului de partaj sau se poate face in afara instantei judecatoresti?
Revin cu inca o intrebare.
Pt. a putea obtine stabilirea cotelor fiecaruia in tribunalul din Romania trebuie sa arat ca partajul in Romania nu se poate face in afara tribunalului (aici fiind posibil ca partajul sa fie facut de un avocat fara interventia tribunalului).
Poate cineva sa imi spuna legea si anume unde in lege scrie ca partajul in Romania se face numai in tribunal? As avea nevoie de ea in engleza dar m-as multumii si cu varianta in romana.
Aceste lucruri sunt extrem de importante pt mine deoarece partajul aici se face de regula in baza unei intelegeri premaritale iar in lipsa ei totul se imparte in doua indiferent de aportul fiecarui sot la dobandirea bunurilor.
In situtia de fata legea romana ma avantajeaza pe mine.
Va multumesc mult
Locuiesc in Finlanda si legea sau articolul de lege a aparut daca nu ma insel chiar luna aceasta.
Ideea este ca se aplica doar cetatenilor straini care locuiesc de mai putin de 5 ani pe teritoriul Finlandei.
Va multumesc pt. raspunsuri si inca mai sper ca cineva care s-a lovit de aceeasta situatie sa ma lamureasca mai bine.
As dori sa ma ajutati cu o informatie.
Locuiesc in strainatate, divortul este in derulare aici si urmeaza sa facem partajul.
Recent a aparut o lege aici care imi permite sa fac partajul conform cu legile romane datorita faptului ca locuiesc de mai putin de 5 ani in aceasta tara.
Este posibil sa se judece in Romania cota fiecarui sot si in baza hotararii curtii din Romania sa fac partajul in strainatate?
Mentionez ca ne-am casatorit in Romania.
Buna ziua.
Unde as putea gasii ,pe internet, grila pe care o folosesc notarii pentru a evalua imobilele in functie de zona,in vederea stabilirii impozitului care urmeaza a se platii de catre vanzator?
Multumesc anticipat
As dori sa aflu ce acte imi sunt necesare pentru a cumpara un apartament in Finlanda?
Stiu ca in Italia,in afara de actul de identitate trebuie sa prezint o autentificare de semnatura.
Pentru Finlanda am nevoie de aceasta autentificare?
Ce alte acte mi-ar mai trebuii?