avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina Banica

Activitate Cristina Banica

Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Nu.

Cornel Vasile a scris:

Ne intereseaza in ultimii doi ani ?

Pentru cei 2 ani de CCC ?
Nu, are doar 6 luni de munca (cumulate in ultimul an)
Tatal insa nu doreste concediul paternal, cel de 1 luna, dar se pare ca este obligatoriu..

Cornel Vasile a scris:

Tatal copilului indeplineste conditiile pentru intrarea in CCC?

Buna ziua. Ma aflu in aceeasi situatie de suprapunere, insa suplimentul nu se primeste pana la implinirea primului copil a varstei de 2 ani, ci pana la varsta de 1 an si 11 luni. La mine s-a incheiat primul dosar pe motiv ca ultima luna reprezinta concediul paternal. Din suplimentul de 1250 am primit doar 549 lei.
Mentionez perioada de suprapunere calculata de mine: 15 ianuarie-8 martie 2018. Perioada calculata de agentia de plati: 15 ianuarie-8 februarie 2018.
Se poate contesta ceva in acest caz ?

Ani Avram a scris:

În cazul în care cel de al doilea copil se naște în perioada concediului de creștere a primului copil, pana la împlinirea primului copil a vârstei de 2 ani veți primi un supliment pentru suprapunere nașteri, în cuantum de 1233 lei. După ce împlinește primul copil 2 ani, veți întra în concediu creștere pentru cel de al doilea, cuantumul indemnizației fiind același ca și la primul copil! Seara frumoasa!

Buna ziua, am o nelamurire in ceea ce priveste concediul paternal. Ma aflu intr-o situatie de suprapunere (15 ianuarie-8 martie 2018) a concediului de crestere copil si mi s-a spus ca o luna nu voi primi nimic (respectiv 8 februarie-8 martie), intrucat este dreptul tatalui sa aplice pentru concediu. Sotul meu nu doreste acest lucru. Nu se pot lasa cele doua luni legate la sfarsit ? In acest fel as primi atat indemnizatia in continuare cat si stimulentul pentru suprapunere(cei 600 lei/luna), din care am primit doar 542 lei pe motiv ca a incetat primul dosar. Va multumesc!
Buna ziua, am o nelamurire in ceea ce priveste concediul paternal. Ma aflu intr-o situatie de suprapunere (15 ianuarie-8 martie 2018) a concediului de crestere copil si mi s-a spus ca o luna nu voi primi nimic (respectiv 8 februarie-8 martie), intrucat este dreptul tatalui sa aplice pentru concediu. Sotul meu nu doreste acest lucru. Nu se pot lasa cele doua luni legate la sfarsit ? In acest fel as primi atat indemnizatia in continuare cat si stimulentul pentru suprapunere(cei 600 lei/luna), din care am primit doar 542 lei pe motiv ca a incetat primul dosar. Va multumesc!

Cum pot muta aceasta intrebare in categoria potrivita ?