avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna seara. Va rog sa-mi spuneti cat este indemnizatia in cazul in care al doilea copil se naste inainte ca primul copil sa implineasca 2 ani. E la fel cat a fost cu primul copil sau e dupa minim pe economie? Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul în care cel de al doilea copil se naște în perioada concediului de creștere a primului copil, pana la împlinirea primului copil a vârstei de 2 ani veți primi un supliment pentru suprapunere nașteri, în cuantum de 1233 lei. După ce împlinește primul copil 2 ani, veți întra în concediu creștere pentru cel de al doilea, cuantumul indemnizației fiind același ca și la primul copil! Seara frumoasa!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cuantumul, in prezent, este de 1250 lei.(2,5 la valoarea indicatorului social de referință, pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea.)
Multumesc frumos! Am inteles!
Cu drag! Toate cele bune!
Buna ziua. Ma aflu in aceeasi situatie de suprapunere, insa suplimentul nu se primeste pana la implinirea primului copil a varstei de 2 ani, ci pana la varsta de 1 an si 11 luni. La mine s-a incheiat primul dosar pe motiv ca ultima luna reprezinta concediul paternal. Din suplimentul de 1250 am primit doar 549 lei.
Mentionez perioada de suprapunere calculata de mine: 15 ianuarie-8 martie 2018. Perioada calculata de agentia de plati: 15 ianuarie-8 februarie 2018.
Se poate contesta ceva in acest caz ?

Ani Avram a scris:

În cazul în care cel de al doilea copil se naște în perioada concediului de creștere a primului copil, pana la împlinirea primului copil a vârstei de 2 ani veți primi un supliment pentru suprapunere nașteri, în cuantum de 1233 lei. După ce împlinește primul copil 2 ani, veți întra în concediu creștere pentru cel de al doilea, cuantumul indemnizației fiind același ca și la primul copil! Seara frumoasa!

Alte discuții în legătură

Ambii parinti in ccc in cazul nasterilor succesive -Daniel -Daniel Buna! Am citit informatii si interpretari diferite in legatura cu situatia in care ma aflu si va rog sa-mi spuneti punctul vostru de vedere. Primul meu copil ... (vezi toată discuția)
Valoare indemnizatie radumur radumur Conform legislatiei in vigoare imi poate spune cineva cum se calculeaza concediu paternal in 2018? In 2017 se calcula 85% din venitul mediu net. Daca a ramas ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil maryag maryag am 2 copii ,unul face 2 ani in ianuarie iar celalalt are abia 5 luni,primesc alocatie si indemnizatie pt primul iar pentrul al doilea primesc alocatie si ... (vezi toată discuția)