Buna!
Am citit informatii si interpretari diferite in legatura cu situatia in care ma aflu si va rog sa-mi spuneti punctul vostru de vedere.
Primul meu copil o sa implineasca 1an si 5luni cand se va nastea al doilea copil(august). Pentru primul copil, a intrat mama in CCC(2ani), iar pentru al doilea copil vreau sa intru si eu in CCC.
Intentia mea este sa stau in "luna tatalui" in luna iulie(mama in concediu fara plata), apoi, in august dupa nasterea celui de-al doilea copil, sa depun actele pentru CCC.
Este posibil sa procedez asa? Se pot suprapune cele doua CCC?
Multumesc!
Pentru cei interesati, am primit raspuns de la Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială:
"Plata celor doua indemnizatii nu se poate suprapune. Daca al doilea copil se va naste inainte ca primul copil sa implineasca varsta de doi ani puteti depune cerere pentru acordarea unui supliment la indemnizatie care se acorda pana la implinirea varstei de doi ani a primului copil si este in cuantum de 1233 lei lunar., cf legii.
De asemenea inainte de implinirea varstei de 2 ani a primului copil trebuie sa depuneti dosar pt acordarea indemnizatiei pt cel de al doilea copil."