Buna seara , va rog sa imi spuneti daca ma aflu in prezent in concediu crestere copil si sunt din nou insarcinata , urmand sa nasc inainte ca primul copil sa implineasca 2 ani , cum se procedeaza cu indemnizatia pt cel de-al doilea...?! In lege scrie ca aceasta se calculeaza dupa ultimele 12 luni in care s-au realizat venituri inaintea nasterii copilului. In cazul acesta eu in ultimul an , am fost in ingrijire copil... multumesc
Intrucat cel de-al doilea copil se va naste inainte de expirarea CCC pentru primul copil , se va intra direct in CCC2 imediat ce se termina CCC1.
Pe perioada de suprapunere cuprinsa intre data nasterii celuid e-al doilea copil si data expirarii primului CCC vi se va acorda in plus, pe langa indemnizatia pentru CCC1, inca 1233 lei lunar. (85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea.)
art.9 OUG 111/2010
.......
(2) Durata de acordare a concediului prevăzut la art. 2 alin. (1) se prelungeşte corespunzător în cazul suprapunerii a două sau mai multor situaţii de natură a genera acest drept.
(3) În cazurile prevăzute la alin. (2) se acordă o singură indemnizaţie, în cuantumul prevăzut de prezenta ordonanţă de urgenţă.
(4) Pe perioada suprapunerii situaţiilor prevăzute la alin. (2), cuantumul indemnizaţiei lunare se majorează cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea.
Indemnizatia pentru CCC2 va fi egala cu indemnizatia primita pentru CCC1.
Cic 2 din cic 1
smeagull
Buna ziua,
Cu se calculeaza indemnizatia d ecrestere copil in care din concediu pentru primul copil mama va intra in concediu pentru al doilea?
Se ... (vezi toată discuția)