avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Lamurire acordare indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Lamurire acordare indemnizatie crestere copil

Buna seara , va rog sa imi spuneti daca ma aflu in prezent in concediu crestere copil si sunt din nou insarcinata , urmand sa nasc inainte ca primul copil sa implineasca 2 ani , cum se procedeaza cu indemnizatia pt cel de-al doilea...?! In lege scrie ca aceasta se calculeaza dupa ultimele 12 luni in care s-au realizat venituri inaintea nasterii copilului. In cazul acesta eu in ultimul an , am fost in ingrijire copil... multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:05, 27 Martie 2017
Intrucat cel de-al doilea copil se va naste inainte de expirarea CCC pentru primul copil , se va intra direct in CCC2 imediat ce se termina CCC1.

Pe perioada de suprapunere cuprinsa intre data nasterii celuid e-al doilea copil si data expirarii primului CCC vi se va acorda in plus, pe langa indemnizatia pentru CCC1, inca 1233 lei lunar. (85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea.)

art.9 OUG 111/2010
.......
(2) Durata de acordare a concediului prevăzut la art. 2 alin. (1) se prelungeşte corespunzător în cazul suprapunerii a două sau mai multor situaţii de natură a genera acest drept.

(3) În cazurile prevăzute la alin. (2) se acordă o singură indemnizaţie, în cuantumul prevăzut de prezenta ordonanţă de urgenţă.

(4) Pe perioada suprapunerii situaţiilor prevăzute la alin. (2), cuantumul indemnizaţiei lunare se majorează cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea.

Indemnizatia pentru CCC2 va fi egala cu indemnizatia primita pentru CCC1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic 2 din cic 1 smeagull smeagull Buna ziua, Cu se calculeaza indemnizatia d ecrestere copil in care din concediu pentru primul copil mama va intra in concediu pentru al doilea? Se ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil danyfear danyfear buna ziua problema mea este urmatoarea, desi am cautat pe internet raspuns, nu am gasit daca primesc indemnizație pentru primul copil, dar cand acesta ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Alina Muresan Alina Muresan Buna ziua ! In momentul de fata ma aflu in concediu crestere copil,care va implinii 2 ani in 31 iulie si sunt insarcinata cu al doilea,pe care il voi naste la ... (vezi toată discuția)