avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Activitate mjro

Activitate mjro

Răspuns la discuția Drepturi de autor in 2018
Multumesc pentru raspuns, dar din ceea ce ati spus nu m-am lamurit asupra dilemei mele.
Buna ziua,
Am tot citit pe internet, pe diverse forumuri, inclusiv aici, despre acest subiect. M-ar interesa sa stiu in ce masura un contract de drepturi de autor ar putea fi reconsiderat ca activitate dependenta, atunci cand beneficiarul contractului este angajat la acelasi angajator de la care primeste si un salariu.

Am citit HG 791/2010 in care se spune ca drepturile de autor, nu pot fi reconsiderate ca activitati dependente.

Insa am citit in alta parte ca potrivit prevederile pct. 24 din Normele metodologice de aplicare a art. 46 din Codul Fiscal, in situatia existentei unei activitati dependente ca urmare a unei relatii de angajare, remuneratia prestarilor rezultate din cesiunile de drepturi de proprietate intelectuala intra in sfera sarcinilor de serviciu si reprezinta venituri de natura salariala.

Nu stiu cum este corect si ce sa inteleg...

Poate aveti mai multa experienta in domeniul asta si ma puteti lamuri daca un contract de drepturi de autor ar putea fi reconsiderat ca activitate dependenta, atunci cand beneficiarul contractului este angajat la acelasi angajator de la care primeste si un salariu.

Multumesc.
buna ziua,
doresc sa deschid un mini-magazin online pentru o comunitate f restrinsa [de fani]. va fi ceva in genul unui boutique, adica cu produse [cduri, carti, dvduri] second hand luate de la alti fani sau din alte surse. ma intereseaza daca pot face acest lucru ca persoana fizica, si, daca da, ce anume trebuie sa fac pentru a fi in legalitate.
daca nu, ce alta solutie exista?

multumesc f mult