avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Activitate Diana7

Activitate Diana7

adrianmarin a scris:

Buna seara !
Este vorba de un contract de vanzare-cumparare cu clauza de abitatie viagera
inteleg .... Nu cred ca mai puteti face ceva , totusi ar trebui vazut acel contract de un specialist .


Va multumesc pentru raspunsul prompt. Este exact ce imi inchipuiam si eu. Cand spuneti specialist va referiti la un avocat sau notar?
Buna seara,

As dorii si eu sa solicit o informatie in legatura cu un contract de vanzare-cumparare. Ca un mic istoric vreau sa va povestesc un pic despre mama mea. Mama mea, dupa ce m-am casatorit, acum mult timp, m-a dat afara din casa impreuna cu sotul si copilul cu proces de evacuare invocand lipsa titlului de proprietate. In jurul anului 2000 a facut contract de vanzare-cumparare pe casa pe care o detinea catre un nepot. Dupa ce am fost renegata multi ani de zile, ea avand acum 90 de ani si-a adus aminte ca a facut o greseala, ca a fost fraierita de acel nepot si ca vrea sa imi dea casa inapoi. Eu deja imi luasem gandul de la acea casa stiind caracterul ei si prin cate am trecut din cauza ei impreuna cu familia mea. Astazi am avut ocazia sa citesc acel contract unde scria urmatoarele. Mama ii vinde nepotului casa cu o suma fictiva care era la acea vreme. Nepotul se obliga sa ii lase 2 camere + dependinte sa locuiasca pe toata durata vietii ei fara a platii chirie, el urmand (cu toate ca este proprietar) sa intre in posesia casei dupa moartea ei. Stiu ca este o intrebare retorica, dar ma intreb daca se mai poate face ceva. Ea sustine sus si tare ca a facut o greseala, ca a fost pacalita, ca isi cere iertare si ma roaga sa o ajut sa-mi dea casa inapoi. Se mai poate face ceva (eu fiind singura mostenitoare/singurul ei copil)?

Va multumesc in avans
Răspuns la discuția problema CNP (ajutor urgent)
In primul rand vreau sa multumesc tuturor de pe acest forum pentru tot suportul acordat.. am citit mesajele dvs astazi dimineata inainte sa plec in audienta la SPCLEP. Treaba statea in felul urmator... pana la urma acest nou CNP-ul este CNP-ul meu.. greseala a fost probabil cand s-a emis certificatul de nastere.. si posibil ca CNP-ul pt toate celelalte certificate s-a luat dupa cel de nastere data fiind si problema mea timp de 40 de ani. Persoana care are acelasi CNP ca al meu (cel vechi) sta acum in Bucuresti, e incredibil cum doua persoane pot traii timp de 40 de ani cu acelasi cnp... si acum stau sa ma gandesc oare.. cand aceasta persoana isi va schimba si ea la randu ei BI cu CI bineinteles ca va avea aceleasi probleme ca ale mele... Sa revenim... seful SPCLEP a fost un domn f amabil dupa parerea mea, trecand peste faptul ca au omis sa-mi spuna timp de 40 de ani ca am cnp-ul gresit, el s-a purtat destul de calm la cat de incordata eram eu... problema s-a rezolvat intre institutii, nu era vina mea deci el a dat toate telefoanele pentru certificatul de nastere si cel de casatorie pt a fi schimbate, restul CAS,Casa de Pensii va trebuii sa mi le rezolv eu cu o adeverinta de justificare pt cnp care mi-o vor trimite prin posta.
Acum am de alergat, nu-i nimic, macar sunt impacata ca s-a rezolvat. Daca vor mai intervenii probleme va voi tine la curent.

Inca o data va multumesc tuturor pt tot ajutorul acordat, sper ca problema mea sa mai fie de ajutor si altor persoane. multa sanatate, la revedere.
Răspuns la discuția problema CNP (ajutor urgent)
ei spun ca acesta (cel nou) este defapt cnp-ul meu..... de 3 zile deja alerg sa vorbesc cu seful politiei din constanta dar cum birocratia este la ea acasa... chiar nu stiu ce sa fac, ei spun ca nu este vina calculatorului, ca nu greseste... iar bani de judecata nu am... sunt casnica...asta inseamna ca acum fara cnp nu exist ? as dorii mai multe detalii daca se poate sau cum sa procedez..

va multumesc pentru raspunsul prompt
sunt din Constanta, am 40 de ani, anul acesta pe 4 martie imi expira buletinul de identitate. in luna februarie am depus actele necesare iar pe 29 ale luni mi s-a eliberat cartea de identitate. am descoperit ca ultimele 2 cifre ale CNP-ului numai corespund cu vechiul CNP care l-am avut timp de 40 de ani.
nu stiu ce sa fac, cei de la politie au spus ca imi elibereaza o adeverinta prin care certifica ca acest cnp este cel bun si ca s-a facut o greseala cu vechiul CNP. Toate actele incepand de la CN, CC, carte de munca, asigurare, contractu de inchiriere, absolut toate actele sunt cu vechiul CNP si nu stiu ce sa fac, unde sa apelez, ce fac acum, schimb toate actele mele care le-am avut timp de 40 de ani ? tot eu sunt de vina ca mi-au gresit CNP-ul, eu pe cine acuz si unde pot sa apelez pentru dreptate ?
Locuiesc cu chirie din 1991. Casa este veche, curtea este comuna, 2 familii, dintre care una a cumparat casa in 1997. Doresc sa cumpar casa dar nu stiu ce pasi trebuiesc facuti. Am auzit zvonuri ca cine are "putere" poate oricand sa ma dea afara din casa chiar daca casa n-a fost revendicata (deoarece fostul proprietar e decedat fara a avea urmasi) si chiar daca eu vreau sa o cumpar. Este posibil? Casa nu este f valoroasa dpdv imobiliar dar mi-e teama ca cea de-a doua familie doreste sa se extinda mai mult decat trebuie....Eu nu dispun momentan de resurse financiare pt a cumpara casa si vreau sa stiu ce trebuie sa fac pt a evita "proprietarii peste noapte" la fel si daca se poate cumpara in rate. Multumesc anticipat.