avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... problema CNP (ajutor urgent)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

problema CNP (ajutor urgent)

sunt din Constanta, am 40 de ani, anul acesta pe 4 martie imi expira buletinul de identitate. in luna februarie am depus actele necesare iar pe 29 ale luni mi s-a eliberat cartea de identitate. am descoperit ca ultimele 2 cifre ale CNP-ului numai corespund cu vechiul CNP care l-am avut timp de 40 de ani.
nu stiu ce sa fac, cei de la politie au spus ca imi elibereaza o adeverinta prin care certifica ca acest cnp este cel bun si ca s-a facut o greseala cu vechiul CNP. Toate actele incepand de la CN, CC, carte de munca, asigurare, contractu de inchiriere, absolut toate actele sunt cu vechiul CNP si nu stiu ce sa fac, unde sa apelez, ce fac acum, schimb toate actele mele care le-am avut timp de 40 de ani ? tot eu sunt de vina ca mi-au gresit CNP-ul, eu pe cine acuz si unde pot sa apelez pentru dreptate ?
Cel mai recent răspuns: Diana7 , utilizator 16:38, 6 Martie 2008
Ciudat .......nu am mai intalnit asa ceva ... greseala la emiterea CNP-ului #-o
Te poti duce cu adresa emisa de politie peste tot ........pierzi timp , nervi si bani pentru emiterea altor acte.
Ii poti da in judecata.
ei spun ca acesta (cel nou) este defapt cnp-ul meu..... de 3 zile deja alerg sa vorbesc cu seful politiei din constanta dar cum birocratia este la ea acasa... chiar nu stiu ce sa fac, ei spun ca nu este vina calculatorului, ca nu greseste... iar bani de judecata nu am... sunt casnica...asta inseamna ca acum fara cnp nu exist ? as dorii mai multe detalii daca se poate sau cum sa procedez..

va multumesc pentru raspunsul prompt
CNP nu este o conditie de existenta a unei persoane.
Daca nu este vina calculatorului atunci a cui este vina ? #-o ..... a functionarului care a emis actele dvs de identitate.
La sefi se ajunge numai prin audienta ....;)
Puteti merge cu copii de pe adresa politiei in care se spune ca noul dvs CNP este acela, la fiecare din institutiile unde aveti inregistrat vechiul CNP. Le puteti solicita sa rectifice actele emise in favoarea dvs.
Stai sa ne lamurim : ai zis ca ai vechiul CNP de la nastere?! Cam prea multe greseli una dupa alta ... presupunand ca intr-adevar a fost trecut gresit CNP ul in certificatul de nastere, cum de nu s-a depistat eroarea la eliberarea BI (adica 14 ani mai tarziu), mai mult, presupun ca ai schimbat cel putin o data de atunci BI (macar la casatorie) daca nu de doua ori de atunci si ... iar nu a observat nimeni? Eu inclin sa cred ca e si altceva la mijloc decat o simpla eroare de calculator ... mai ales ca nu tot timpul asta au fost folosite calculatoarele, numai ca nu-mi dau seama unde ar putea fi problema. La Primaria Constanta ati fost? Ar fi interesant de stiut cum figurati si acolo ...Cred ca e o solutie buna sa insisti sa mergi in audienta, e aberant sa tragi tu ponoasele pentru nepasarea altora.
acum 40 de ani , nu erau folosite calculatoarele pentru CNP #-o

Alte discuții în legătură

Cnp gresit carmenali carmenali Buna ziua. Anul acesta (la 24 de ani) am descoperit ca ultimele 3 cifre din cnp-ul din buletin difera de cele din certificatlul de nastere. Am mers la evidenta ... (vezi toată discuția)
Major fara carte de identitate claudita79 claudita79 buna ziua! am si eu o intrebare : pt un major neinregistrat cu domiciliul in domnesti care a fost la circa de politie de care apartine, i s-a intocmit un ... (vezi toată discuția)
Furt carte identitate si certificat de nastere alina_25 alina_25 Unei cunostiinte i-a fost furata cartea de identitate si certificatul de nastere ,cand s-a dus la politie sa depuna plangere nu i-a fost acceptata pe ... (vezi toată discuția)