avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CNP \"defect\"
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CNP "defect"

Buna ziua,

Iata ce constat, absolut intamplator: CNP-ul de pe certificatul meu de nastere si cel de pe CI nu coincid, difera o cifra din coada. Nu am idee cand a intervenit greseala, la momentul schimbarii domiciliului si al veciului BI in CI actual, sau la emiterea vechiului BI. CI-ul actual expira in decembrie, dar sincer nici nu stiu daca sa le semnalez problema celor de la EVP. Daca nu o fac, probabil vor prelua automat CNP-ul actual; daca o fac, mi-e teama de ce-i mai rau: sa nu ma oblige sa modific tot istoricul personal (studii, banci, evidente auto, casatorie, etc). Mi s-ar parea stupid, deoarece totul se leaga de CNP-ul actual, in vreme ce nimic nu e legat de cel de pe certificatul de nastere.

Stie cineva care este procedura (if any) in astfel de situatii?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 20:14, 12 August 2011
CNP va fi corectat dupa cel din certificatul de nastere ,asadar se va corecta CI
In mod normal cnp ul tb sa fie trecut cel corect. Este singura coordonata de identitate care nu se schimba de la nastere pana la moarte.

Eu zic sa va duceti la politie cu certificatul de nastere va schimbati cnp ul.
Se recomada schimbarea CNP-ului din CI. CNP-ul valid este cel din certificatul de nastere.
cand va duceti sa va shimbati CI sa le atrageti atentia,valid e acela de pe cert.de nastere
Daca va schimbati CNP-ul atunci trebuie sa va interesati la Administratia fiscala cum puteti sa faceti aceeasi modificare si in situatia dvs. financiara (plata impozitelor), ca sa nu va treziti ca primiti penalizari, amenzi pentru neplata acestora. De asemenea, la Casa de pensii la care vi s-au virat cotele de CAS din salarii, trebuia sa comunicati schimbarea CNP-ului pentru ca toate sumele inregistrate pe CNP-ul vechi sa fie transferate pe cel nou, daca vreti sa mai aveti pensie cand va vine randul la asta. Probabil si la primarie, pentru impozitele pe casa, terenuri, garaj, etc.
Complicat, nu ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cnp (ajutor urgent) Diana7 Diana7 sunt din Constanta, am 40 de ani, anul acesta pe 4 martie imi expira buletinul de identitate. in luna februarie am depus actele necesare iar pe 29 ale luni mi ... (vezi toată discuția)
2 pesoane acelasi cnp Sfanta Sfanta Buna ziua! Sincer nici nu stiu la ce categorie din forum sa incadrez aceasta intrebare:)...dar poate ma ajuta cineva ..poate ati mai avut asemenea ... (vezi toată discuția)
Virat pe un cnp gresit contributiile sociale ContSters147006 ContSters147006 Ma confrut cu o situatie noua.Un fost salariat a avut CNP gresit in certificatul de nastere deci si in B.I.Odata cu schimbarea BI cu CI s-a observat greseala ... (vezi toată discuția)