avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... virat pe un CNP gresit contributiile sociale
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

virat pe un CNP gresit contributiile sociale

Ma confrut cu o situatie noua.Un fost salariat a avut CNP gresit in certificatul de nastere deci si in B.I.Odata cu schimbarea BI cu CI s-a observat greseala si-a facut o noua CI cu un alt CNP iar pe certificatul de nastere i-a fost taiat cel gresit si adugat deasupra cel corect (nu corespundeau datele de nastere)Acum omul si-a facut dosar de pensionare si bineinteles nu au fost gasite viramentele facute pe CNP lui ,ele fiind facute bineinteles pe CNP ul vechi .Ce ar trebui sa fac pentru a-l ajuta .Am inteles ca o adresa de rectificare catre Casa de Pensii ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters147006 , utilizator 22:07, 30 Iunie 2010
Aceasta este o situatie aparte, prevazuta expres in cap. A, sectiunea I, pct. 1 din Ordinul nr. 340/2001 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 19/2000:
Pentru perioadele ulterioare datei de 1 august 2007, se pot depune declaraţii rectificative numai în următoarele situaţii:
a) au intervenit modificări cu privire la elementele de identificare a asiguratului: nume, prenume, cod numeric personal.


Depuneti la casa de pensii declaratii rectificative (anexa 1.2 a Ordinului nr. 340/2001) si situatia se va rezolva.
Multumesc!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acelas cnp la doua persoane broasca maria broasca maria nepotului meu ia venit cazierul cu doua condamnari are acelas CNP nume si prenume,doar al 2-lea prenume difera e trebuie sa faca pt a nu suporta consecintele ... (vezi toată discuția)
Problema cnp (ajutor urgent) Diana7 Diana7 sunt din Constanta, am 40 de ani, anul acesta pe 4 martie imi expira buletinul de identitate. in luna februarie am depus actele necesare iar pe 29 ale luni mi ... (vezi toată discuția)
Contribuția de 2% pe salariu mfrasineanu mfrasineanu Am lucrat in România din anul 1971 pina in anul 1990. Locuiesc in America si nu știu cu sa procedez sa depun dosarul de pensie pt.limita de virsta. Nu am ... (vezi toată discuția)