avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... acelas CNP la doua persoane
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

acelas CNP la doua persoane

nepotului meu ia venit cazierul cu doua condamnari
are acelas CNP nume si prenume,doar al 2-lea prenume difera
e trebuie sa faca pt a nu suporta consecintele la ceva ce nu a facut?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:05, 9 Mai 2010
Este imposibil ca doua persoane sa aiba acelasi CNP. Codul numeril personal ( CNP-Ul ) este unic pentru fiecare persoana in parte. Dupa decesul uneia, CNP-ul acesteia nu se "transfera" altei persoane. Este bine sa mergeti la Oficiul Starii Civile de unde i-ati obtinut certificatul de nastere si sa sesizati problema.
Codul numeric personal sau CNP este codul unic al fiecărei persoane născute în România. De regulă el este atribuit la naştere fiecărui nou născut, din acest motiv el poate fi regăsit pe certificatul de naştere. CNP figurează şi pe buletinul de identitate sau cartea de identitate precum şi pe permisul de conducere.

Un nou C.N.P. se atribuie aceleiaşi persoane în cazul in care C.N.P. a fost atribuit greşit.
Atribuirea C.N.P.-ului se face de către serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor. Prin urmare, adesati-va acestei institutii pentru a va reglementa situatia cu CNP-ul si apoi mergeti la I.J.Politie pentru a se rectifica inregsitrarile efectuate gresit in cazier
Cred ca mai degraba este o greseala in redactarea cazierului. Mergeti din nou la politie si lamuriti acolo problema cazierului.
cudat este ca in luna noiembrie cand a avut nevoie de cazier era curat iar acum apar 2 condamnari cu suspendare
el locuieste in MOLDOVA-NOUA iar condamnarile sunt la BUZAU si HUSI
acum el are o reclamatie de la o altercatie cu o alta persoana
Gestionarea CNP-urilor se face informatizat. Este exclus atribuirea aceluiasi cod numeric personal la doua persoane. Eroarea poate sa fie la cei care au intocmit cazierul judicar.

Alte discuții în legătură

Schimbare cnp galatanu1981 galatanu1981 Buna ziua am o intrebare la dumneavoastra exista vreun articol de lege care imi permite sa solicit un nou cod numeric personal? si ce acte miar trebui in ... (vezi toată discuția)
Cnp gresit!! maria tofan maria tofan Persoana in varsta ,dupa ce detine un B.I foarte multi ani cu CNP-ul gresit-in loc de cifra 3 este trecuta cifra 8, abia acum ,la o farmacie i se spune ca are ... (vezi toată discuția)
2 pesoane acelasi cnp Sfanta Sfanta Buna ziua! Sincer nici nu stiu la ce categorie din forum sa incadrez aceasta intrebare:)...dar poate ma ajuta cineva ..poate ati mai avut asemenea ... (vezi toată discuția)