avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare CNP
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare CNP

Buna ziua

am o intrebare la dumneavoastra exista vreun articol de lege care imi permite sa solicit un nou cod numeric personal? si ce acte miar trebui in caz ca se poate, si unde ar trebui sa ma adresez?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: galatanu1981 , utilizator 20:08, 8 Octombrie 2014
Codul numeric personal sau CNP este codul unic al fiecărei persoane născute în România fiind format din 13 cifre. Este atribuit la naștere fiecărui nou-născut și se regăsește pe certificatul de naștere. C.N.P.-ul figurează în actele de identitate (buletin de identitate sau carte de identitate) sau permis de conducere.

Atribuirea unui nou cod numeric personal se face doar in una dintre situatiile:

- actul de naștere a fost rectificat, fiind modificate datele care intră în structura C.N.P.;
- rubrica din certificatul de naștere în care se înscrie C.N.P. a fost completată eronat;
- C.N.P. a fost atribuit greșit;
- există neconcordanțe privind C.N.P.
[ link extern ]

[Editat de moderator: Regulamentul cere ca in cazul textelor copiate de pe internet sa fie pus link spre sursa, multumesc pentru intelegere]

Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
Ares-3, moderator
va multumesc pentru raspuns doamna avocata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acelas cnp la doua persoane broasca maria broasca maria nepotului meu ia venit cazierul cu doua condamnari are acelas CNP nume si prenume,doar al 2-lea prenume difera e trebuie sa faca pt a nu suporta consecintele ... (vezi toată discuția)
Cnp gresit!! maria tofan maria tofan Persoana in varsta ,dupa ce detine un B.I foarte multi ani cu CNP-ul gresit-in loc de cifra 3 este trecuta cifra 8, abia acum ,la o farmacie i se spune ca are ... (vezi toată discuția)
Obtinere dovada cetatenie romana in vederea obtinerii cnp Elenacristina Elenacristina Buna ziua cum si de unde se obtine o dovada a cetateniei unei persoane cu dubla cetatenie - romana / americana, cu domiciliul un SUA, in conditiile in care am ... (vezi toată discuția)