avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters46578

Activitate ContSters46578

Răspuns la discuția pret contract chirie marit abuziv
Nicio sansa. Dreptul dvs. este prescris.
Demisia este un act unilateral de vointa. O inregistrezi la firma chiar si in lipsa reprezentantului legal si dupa indeplinirea termenului de preaviz contractul de munca inceteaza conf disp.art. 81 Codul Muncii.

Art. 81 Codul Muncii:
(1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat să înregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 20 de zile lucrătoare pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv mai mare de 45 de zile lucrătoare pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.
(6) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.
(7) Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.
Răspuns la discuția Timbru de mediu
Daca la data de 25.03.2010 autoturisumul a fost inmatriculat pentru prima data in Romania fara plata vreunei taxe (taxa speciala, taxa poluare/emisii poluante etc) sau cu plata vreunei taxe care a fost insa recuperata in instanta de vechiul proprietar, atunci in momentul in care se va face transferul de proprietate (transcrierea autoturisumului pe numele dvs.) va trebui sa achitati timbru de mediu. Aveti varianta de a cumpara autoturisumul fara a face transcrierea proprietatii si atunci nu platiti timbrul de mediu.
Tocmai ca in aceste detalii se afla capcana, si impreuna cu dubla masura ridicata la rang de arta in ultimii ani in societatea romaneasca, "sistemul" elimina tot si pe toti ce-i sunt impotriva! Mafia avocaturii prin acest RIL incercand sa-i elimine pe cei din Barourile "paralele" a lasat-o in coada de peste si le-a oferit cadou avocatiilor monopolul pe CAEN-ul 6910, fapt inadmisibil intr-o tara ce face parte integranta din UE! Jos sistemul securisto-mafiot care a acaparat puterea si justitia!
Răspuns la discuția contract de munca
Daca cim-ul nu este inregistrat in REVISAL inseamna ca el nu exista si nu poate sa-si produca efectele(nu se platesc contributii si impozite etc.) Legislatia este foarte clara, trebuie doar studiata si asimilata. In cazul in care prin absurd am accepta argumentul dvs (@freeelis) atunci nici un angajator din Romania nu si-ar mai inregistra contractele de munca in REVISAL si ar sustine ca toti angajatii au contract de munca la el in sertar fara sa plateasca nicio contributie si niciun impozit si nimeni nu l-ar putea acuza de "munca la negru" Tocmai de aceea s-au adoptat aceste prevederi pentru a nu mai lasa loc angajatorilor la tot felul de interpretari, chichite si smecherii, ca sa scape de acuzatia de munca la negru!
Răspuns la discuția contract de munca
Munca la negru=munca nedeclarata=munca fara CIM inregistrat si transmis in REVISAL cu cel putin o zi inainte de inceperea activitatii. Legislatie aplicabila: Codul muncii cu modificarile ulterioare si HG 500/2011 actualizata.
Răspuns la discuția numar de revisal
@freeelis:
REVISAl-ul nu da numere ,ceeace apare dupa transmiterea acestuia este un cod de incarcare.
:

Toate CIM-urile inregistrate si transmise in revisal au numere. Pe fiecare CIM apare nr. de inregistrare in Registrul de evidenta al salariatilor (adica REVISAL), nr. care este dat de angajator in ordinea intocmirii CIM-urilor. Codul de incarcare apare daca transmiterea a fost acceptata si corecta.
Răspuns la discuția numar de revisal
Binenteles ca CIM-ul se poate inregistra si fara extras din REVISAL de la vechiul angajator. EU doar incercam sa gasesc o motivatie pentru care un angajator ii cere angajatului nr. de revisal cand el insusi trebuie sa puna acel nr. pe contractul viitorului angajat. Singura varianta care mi-a iesit era aceea in care noul angajator a incercat sa-i transmita contractul in REVISAL si a primit mesaj de eroare ca persoana respectiva figureaza cu inca un cim de 8ore in revisal si atunci ia solicitat un extras cu data incetarii vechiului contract pentru a-l determina pe vechiul angajator sa comunice incetarea cim-ului in REVISAL. Alta varianta nu vad de ce ar cere un angajator viitorului angajat "nr. de revisal"???
Răspuns la discuția contract de munca
CIM-ul daca nu este transmis in REVISAL este considerat neexistent si munca prestata in baza acelui CIM este munca la negru!
Din pacate asa este, traim intr-o tara in care mafia avocaturii a pus monopol pe caen 6910-activitati juridice (sa vedem cat timp vor reusi sa pastreze acest monopol, avand in vedere ca in UE nu exista asa ceva, intrucat sunt mai multe profesii juridice care au dreptul sa foloseasca acest cod caen-si sa nu uitam ca legislatia UE are prioritate fata de legislatia interna!). Sper sa se demareze un infrigement impotriva Romaniei pe tema asta. Abuzurile sistemului corupt continua zi de zi si atinge toata societatea romaneasca. Dubla masura din toata societatea romaneasca este ridicata la rang de arta de sistemul securisto-mafiot care a acaparat puterea.